Заплахи към световен шампион: Не се връщай, ще убием семейството ти

Спорт 26.03.2024 13:06 Снимка: Getty Images

Заплахи към световен шампион: Не се връщай, ще убием семейството ти

Аржентинската футболна звезда Анхел ди Мария иска да завърши кариерата в родния си град Росарио и да играе за клуба, от който тръгна към върховете на световния футбол - Росарио Сентрал. Това обаче може и да не се случи, защото крилото получава сериозни заплахи, свързани със семейството му, макар все още да е далеч от завръщането си у дома.

В момента опитният футболист е част от Бенфика. Лисабонските "орли" бяха първата му спирка в Европа през далечната 2007-а, а сега Анхелито изглежда иска да извърви обратния път и след това отново да играе в Аржентина.

Медиите в родината му обаче разкриват за смразяващи послания, идващи от криминалния свят в Росарио и по-конкретно от банди, свързани с разпространението на дрога. В сходна ситуация преди година бе легендата Лионел Меси, който също е родом от този град, но е играл за другия местен тим - Нюелс Олд Бойс.

"Кажете на сина си Анхел да не се връща в Росарио, защото ще убием хора от семейството. Дори Пуяро няма да те спаси. Не оставяме бележки на хартия, оставяме куршуми и мъртви хора", гласи съобщението, в което е намесен и Максимилиано Пуяро - губернатор на местната провинция Санта Фе.

Световният шампион Ди Мария изкара два сезона в Росарио Сентрал, след което отиде в Португалия, а после игра за Реал (Мадрид), Манчестър Юнайтед, Пари Сен Жермен и Ювентус преди да се върне пак в Бенфика. 36-годишният футболист никога не е крил огромната любов към семейството си и благодарността за жертвите, които близките му са направили, за да може да стане професионален футболист.

По принцип пристанището в Росарио е един от най-големите центрове за транспорт на земеделски стоки, но в последните години дрогата лека-полека превзема бизнеса.

Миналата година, когато Меси получи заплахи от местните бандити, последва и друго - супермаркет, който е собственост на фамилията на жена му, бе атакуван от въоръжени хора с маски.

Преди седмица аржентинското правителство заяви, че ще гласува в полза на това въоръжените сили на страната на да могат да се намесят в нарковойната в Росарио и да повишат сигурността в града.

Още по темата

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549

Водещите новини