Захари Бахаров зове за подкрепа в протестите срещу ръководството на БФС

Спорт 11.11.2023 19:24 Снимка: ДНЕС+

Захари Бахаров зове за подкрепа в протестите срещу ръководството на БФС

Актьорът Захари Бахаров призова за подкрепа в протестите срещу ръководството на Българския футболен съюз.

"18 години упадък на най-популярния спорт в България стигат. Време е за промяна. Подкрепете протестите срещу ръководството на БФС на 16 ноември в София и в Пловдив", призова актьорът във видео, разпространено в социалните мрежи. 

На 16.11 ще се играе мачът България - Унгария. Първоначално той трябваше да се играе на Националния стадион "Васил Левски", но бе преместен в Пловдив заради очаквания протест срещу БФС. От централата дори се постараха двубоят да се играе без фенове заради рисковия си характер.

В петък обаче кметът на Пловдив Костадин Димитров заяви, че двубоят няма да се играе на стадион "Христо Ботев". От Община Пловдив вече са изпратили писмо до Българския футболен съюз, с което ги уведомяват за решението си. Така по-малко от седмица преди европейската квалификация бъркотията става пълна.

В събота пък собственикът на фирмата, отговаряща за строителството на стадион "Христо Ботев" в Пловдив - Илиян Филипов, обяви, че вече може да гарантира за безопасното провеждане на мача.

Илиян Филипов обаче използва социалните мрежи, за да съобщи, че вече е изпратил писмо до кмета на град Пловдив - Костадин Димитров, в което заявява, че провеждането на футболни срещи на съоръжението в този период е "непрепоръчително", но вече ситуацията е различна и той промени първоначалното си становище. Преди 2 дни Филипов бе категоричен, че няма как да гарантира безопасността заради монтажни дейности по козирката. 48 часа по-късно това се промени.

Кметът на Пловдив коментира пред "24 часа", че още нищо не е изяснено относно срещата. В писмото си до Димитров строителят е уверил, че може да измести тежката техника и да обезопаси терена за мача на 16 ноември от 19:00 часа.

"В понеделник ще го разгледаме и ако Филипов гарантира безопасността, няма пречка да не разрешим мача на стадион "Христо Ботев", обясни Костадин Димитров./24 часа

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822