Заболяване е причината за загубата на Ноле

Спорт 31.01.2024 14:08 Снимка: ДНЕС+

Заболяване е причината за загубата на Ноле

Според местните медии световният №1 е бил болен от три седмици

Сръбските журналисти разкриха, че заболяване е причината за слабото представяне на Новак Джокович на полуфиналите на Australian Open.

Според тяхна информация световният №1 е бил болен в продължение на три седмици и това се е отразило по време на мача срещу Яник Синер, в който техният любимец отстъпи с 1:3 сета. Ноле преследваше рекордна 11-а титла в Мелбърн и винаги ставаше шампион когато достигне полуфиналите, но тази серия приключи срещу италианеца.

24-кратният шампион в Шлема не е споменавал нищо за здравословното си състояние и само похвали 22-годишния си съперник, но сръбският журналист Лука Николич разказа за състоянието му.

"Информациите, които идват от Сърбия са, че Новак Джокович е играл болен срещу Яник Синер, което обяснява загубата.

Той получи настинка в нощта преди полуфинала, подобна на тази на Зверев. Беше болен от три седмици. Затова и игра толкова слабо в първите два сета, виждаше се, че е отслабен и без сила. Трудно му беше да играе в тези условия. Не искаше да отиде на доктор и затова журналистите не са правили сензация от това", написа Лука Николич.

Още след първия си мач в Австралия срещу Дио Прижмич, Джокович разкри, че не се чувства оптимално.

"В последните четири, пет дни съм болен и може да чуете гласа ми. Ситуацията е такава и трябва да опитам да се справя", каза тогава сърбинът.

CHF CHF 1 2.013
GBP GBP 1 2.28956
RON RON 10 3.93393
TRY TRY 100 5.68004
USD USD 1 1.83612