Ювентус профука два гола аванс в последния мач на Дибала и Киелини в Торино

Спорт 17.05.2022 10:52 Снимка: ДНЕС+

Ювентус профука два гола аванс в последния мач на Дибала и Киелини в Торино

Ювентус взе само точка от домакинството си на Лацио. Двубоят от 37-ия кръг на италианската Серия "А" завърши 2:2. "Бианконерите" откриха резултата на стадиона в Торино десетина минута след началния съдийски сигнал, когато Алваро Мората центрира в наказателното поле на "римските орли", а Душан Влахович се разписа след удар с глава.

В 17-ата минута трибуните на "Ювентус Стейдиъм" избухнаха в аполдисмети, тъй като легендарният бранител на тима Джордо Киелини бе изваден от игра. Италианският национал напуска, след 17 години в клуба. Домакините удвоиха преднината си в 36-ата минута, когато асистентът за първия гол Мората получи топката в пеналтерията на Лацио и с фалцов изстрел по диагонала се разписа в далечния ъгъл на вратаря Томас Стракоша.

Шест минути след началото на втората част гостите намалиха изоставането си. Бранителят на Лацио Патрик засече с глава центриране от ъглов удар в наказателното поле на Ювентус, а топката се отби в крака на Алекс Сандро и влетя в мрежата зад стража Матия Перин.

Четвърт час преди края на срещата Пауло Дибала бе заменен от Мартин Палумбо, който дебютира с екипа на "бианконерите". За аржентинецът пък това бе емоционално сбогуване с тифозите на клуба, тъй като и той, подобно на Киелини, си тръгва от Ювентус след края на настоящата кампания.

Съставът на Маурицио Сари се добра до точката в добавеното време на срещата. Башич опита късмета си с удар от далечно разстояние, който бе отразен от вратаря Перин, но при добавката Милинкович-Савич се разписа за крайното 2:2.

В класирането Ювентус е четвърти със 70 точки, на 7 пред петия Лацио.

CHF CHF 1 2.01549
GBP GBP 1 2.2841
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.63583
USD USD 1 1.83147