"Юнайтед" уволнява Тен Хаг при отпадане от Европа

Спорт 04.12.2023 08:48 Снимка: ДНЕС+

"Юнайтед" уволнява Тен Хаг при отпадане от Европа

По всичко изглежда, че “Манчестър Юнайтед” ще има нов мениджър още преди Коледа. Бъдещето на “Олд Трафорд” на Ерик тен Хаг не е светло и той 99% ще бъде уволнен в близките седмици. Последният шанс, който нидерландският специалист получава, е да класира “червените дяволи” напред в Европа и през пролетта. Това обаче изглежда малко вероятно, тъй като “Юнайтед” е последен в групата си в Шампионската лига, а го чака двубой с “Байерн” (М). Ако “червените дяволи” не спечелят, те със сигурност няма да играят дори в Лига Европа. Преди това за рекордьора по титли от Висшата лига предстоят срещи с “Челси” и “Борнемут”, като при загуби босовете на “Олд Трафорд” може да разкарат Тен Хаг още преди двубоя с баварския колос. Треньорът на “Юнайтед” вече е фаворит за смяна дори и при букмейкърите.

Фаворити за поста на нидерландеца са Зиденин Зидан, настоящият мениджър на “Брайтън” Роберто де Зерби, както и бившият предводител на “Челси” Греъм Потър.

Сезонът за т.нар. червени дяволи продължава да е ужасен, след като и “Нюкасъл” разпиля тима на нидерландския мениджър и само пропуските пред вратата на Андре Онона спасиха “Юнайтед” от срамна загуба. Срещата завърши 1:0, а това бе загуба №6 за манчестърци през сезона. С поражението си от “Нюкасъл” пък “Юнайтед” записа нов исторически антирекорд. За първи път от повече от 100 г. тимът губи 3 поредни пъти от този съперник. На всичкото отгоре тимът все още няма победа над съперник от топ 10 през този сезон в английското първенство.

“Ще обсъдим мача и ще кажа на играчите какво мисля, а след това ще продължим напред. Ние сме устойчив отбор, така че ще останем заедно. Имаме план и ще се придържаме към него. Не желая да коментирам пред вас, репортерите, формата на Маркъс Рашфорд. Това ще го изговоря с теб на 4 очи”, каза след поредната загуба мениджърът на “Юнайтед” Тен Хаг.

Легендата на тима - Пол Скоус, пък попиля големите звезди в състава на манчестърци - Маркъс Рашфорд и Бруно Фернандеш.

“Юнайтед” е боклук като отбор. Играят отчаян футбол от първата до последната минута. В него има много мързеливи играчи и това няма как да не се забележи. По-голямата част от вината за разочароващите резултати е на Маркъс Рашфорд и Бруно Фернандеш”, каза бившият полузащитник на “червените дяволи”.

С оглед на ситуацията към момента рекордьорът по титли от Висшата лига има шанс само за един трофей - купата на Англия. Съперник на манчестърци в 3-ия кръг на най-стария футболен турнир ще бъде “Уигън”.

В същото време пък “Ливърпул” стигна до луд обрат на “Фулъм”. До 87-ата мин мърсисайдци губеха 2:3 на своя стадион от лондончани. Но с 2 гола в рамките на по-малко от 100 сек. играчите на Юрген Клоп стигнаха до пълен обрат. Така серията на “Ливърпул” без загуба набъбна вече на 7 двубоя.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822