Йордан Лечков: От 34 години футболът ни е захвърлен на бунището

Спорт 24.03.2024 19:36 Снимка: ДНЕС+

Йордан Лечков: От 34 години футболът ни е захвърлен на бунището

От 34 години футболът е захвърлен на бунището. Това трябваше да се дебатира на Конгреса. Трябваше 500 човека да се обърнем към държавата и да заявим искания. Държавата липсва във футбола, а родителите нямат възможности.

Toва каза пред БНТ бившият вицепрезидент на Българския футболен съюз.

Хората, които управляват българския футбол, трябва да имат административен опит. Георги Иванов се докосна до системата преди да бъде избран за президент. Трябва да има обединение, но в България имаме прекалено голямо его. Всички, които милеят за футбола, трябва да упражнят натиск над държавата. Нямат значение президентите на федерациите, ако не бъде приоритизиран спорта. Футболът е пренебрегван от политиците. Пожелавам на Георги Иванов да надгражда и да намери правилния път към другите му колеги", заяви още дългогодишният член на Изпълкома на БФС.

Нека съдим хората от Изпълкома по делата им. Нека да им дадем време. Изпълкомът взима решенията, но Борислав Михайлов бе удобният виновник. Хората от екипа на Димитър Бербатов трябва първо да поработят на клубно ниво. Няма как да искаме съвет от хора, които не са работили във футбола. Няма как, ако не си тръгнал от първото стъпало. Всеки е добре дошъл, но нека поработи отначало. Аз се въздържам да давам съвети", добави Йордан Лечков.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549

Водещите новини