Вижте съперниците на Лудогорец и ЦСКА в ШЛ

Спорт 26.05.2023 14:49 Снимка: ДНЕС+

Вижте съперниците на Лудогорец и ЦСКА в ШЛ

Който и да спечели титлата ще е поставен в първия кръг

Само две въпросителни има около евентуалните съперници на Лудогорец или ЦСКА в първия предварителен кръг на Шампионската лига.

Българският първенец със сигурност е поставен в първи кръг, като Лудогорец започва евроучастието си с коефициент 21.000, докато ЦСКА с 13.000. Тези ставки да достатъчни за да бъде отборът поставен в първи кръг.

На този етап не са ясни само шампионите на Армения и Албания. В Армения лидер е Урарту, който води с 3 точки пред Пюник, докато в Албания Партизани Тирана и ФК Тирана са с равни точки. Освен това в този кръг ще влезе и един отбор от предварителните пресявки където са  шампионите на Исландия, Черна гора, Сан Марино и Андора.

Доста сложни противници обаче чакат българския шампион още в първия кръг, ако жребият не е благосклонен. Най-притеснителните са шампиона на Полша Рахов Честохова, първенецът на Кипър Арис Лимасол, шампионът на Швеция Хекен и този на Румъния Фарул Констанца. Тези 4 съперника със сигурност не влизат в графата "леки" независимо, че са непоставени в първи кръг.

Малтийският Хамрун също дебне българските представители в Шампионската лига.

Другите евентуални съперници са Линкълн Ред Имп от Гибралтар, Клаксвик от Фарьорски острови, Динамо Тбилиси от Грузия, Вамиерас Латвия, Баклани Косово, Ларне Северна Ирландия, Суифт Люксембург и Струга от Северна Македония.

Ако Лудогорец стане шампион със сигурност ще бъде поставен и във втори квалификационен кръг, докато ЦСКА ще бъде в урната не непоставените тимове.

В трети кръг Лудогорец също ще бъде сред непоставените, пише dsport.bg.

CHF CHF 1 2.02299
GBP GBP 1 2.31547
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.61518
USD USD 1 1.81364