Виляреал победи Манчестър Юнайтед във финала на Лига Европа

Спорт 27.05.2021 09:55 Снимка: ДНЕС+

Виляреал победи Манчестър Юнайтед във финала на Лига Европа

Виляреал триумфира в Лига Европа! "Жълтката подводница" се наложи над Манчестър Юнайтед след изпълнение на 22 дузпи(12:11). В редовното време срещата завърши 1:1, а при наказателните удари единствено Давид де Хеа пропусна. 

За испанския клуб трофеят е първи от евротурнирите в историята. 

Жерар Морено откри резултата в 27-ата минута, а Единсон Кавани в 55-ата минута изравни.

Срещата започна в по-бавно темпо. В 7-ата минута удар от далечна дистанция на Мактоминей мина покрай вратата. В 20-ата минута центриране на Уан-Бисака стигна до Шоу отляво. Крайният защитник отправи силен шут, който мина покрай вратата.

Три минути след това ефектно центриране на Бака намери Торес в наказателното поле. Бранителят обаче не успя да стреля добре с глава и прати кълбото над вратата.
 

В 29-ата минута Виляреал поведе. Парехо центрира от пряк свободен удар. Защитата на Юнайтед изпусна Жерар Морено, който засече във вратата за 1:0. 

След попадението "червените дяволи" владееха инициативата, но трудно създаваха нещо опасно пред Рули. В продължението на първата част Албиол изпревари Кавани при остро центриране на Грийнууд. Топката срещна слабините на защитника и вратарят на Виляреал улови. 

Втората част започна с много по-добра игра на английския тим. В 55-ата минута след центриране от корнер Албиол изчисти. Топката стигна до Рашфорд, който отправи мощен удар, а след рикошет кълбото се озова в Кавани, който насочи във вратата за 1:1. 

Малко след това силен удар на Бруно Фернандеш мина покрай вратата. В 72-ата минута Шоу проби отляво, елиминира Коклен и навлезе навътре. Защитникът опита удар, който бе безкрайно неточен. Кавани опита да засече кълбото с глава, но ударът му попадна в тялото на Торес.

В 81-ата минута шут на Рашфорд от дистанция не намери очертанията на вратата. До края на редовното време Шоу и Торес опитаха удари, които бяха неточни. 

В 99-ата минута удар на Алберто Морено в близкия ъгъл мина над вратата. Малко след това и Пако Алкасер пробва мерника си, но и той беше неточен. 

В 115-ата минута Виляреал имаше претенции за дузпа след игра с ръка на Фред. Ситуацията бе разгледана от ВАР, но наказателен удар не последва.

Така се стигна до изпълнения на дузпи. Двата тима си биха по 11 наказателни удари, като Давид де Хеа се превърна в грешник за "червените дяволи". Испанският вратар бе единственият, който не успя да се разпише и така Виляреал триумфира в Лига Европа./Топ Спорт

CHF CHF 1 1.99738
GBP GBP 1 2.28285
RON RON 10 3.93045
TRY TRY 100 5.61254
USD USD 1 1.82447