Везенков с нов прякор в "Сакраменто Кингс"

Спорт 04.12.2023 10:31 Снимка: ДНЕС+

Везенков с нов прякор в "Сакраменто Кингс"

Всички в Америка наричат българина “Вези”, стрелбата му от тройката била като масло

Ако си мислите, че всички в “Сакраменто” наричат Александър Везенков Саша, бъркате. Оказва се, че родната звезда в НБА си има прякор в Америка. И той е галеното на фамилията му - “Вези”.

Това стана ясно след успеха на “Кингс” над шампиона в НБА “Денвър” със 123:117. Малко след победата в социалната мрежа на “Сакраменто” се появи клип на нашия, на който той бележи единствената си тройка в срещата срещу Никола Йокич и компания.

“Стрелбата на Вези влиза като масло в коша”, написаха в официалния си профил във фейсбук от “Кингс”.

Интересното е, че най-полезният играч в Евролигата за изминалия сезон е наричан Вези и в България. По всяка вероятност съотборниците на родната звезда в НБА са го попитали как иска да бъде наричан, след като се присъединява към тима на “Кингс”.

Срещата срещу шампиона “Денвър” бе 6-а поред, в която спортист №1 на България бележи поне една далечна стрелба в лигата на извънземните.

Във втори пореден двубой пък Везенков игра във всичките четвърти на срещата. Той игра точно 14 мин. Макар да нямаше най-добрия си ден откъм стрелба - едва 4 точки, родната звезда в баскетбола имаше огромна заслуга за успеха над актуалния шампион на НБА. Везенков завърши с коефициент на полезно действие 14. Само звездата на “Кингс” Де'Арън Фокс завърши с по-добър показател - 22.

В срещата срещу шампиона българинът за първи път пропусна изстрел от наказателната линия, откакто заигра в НБА. Саша бе фаулиран от зоната за 3 точки и това го прати на линията. Нашият обаче успя да вкара само единия от трите си опита.

Следващият мач за Везенков и компания е 1/4-финалът от новия турнир на НБА, а съперник е “Ню Орлианс”. Двубоят е във вторник рано сутринта.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822