Везенков от залата в Ботевград: Не гледам назад, а напред - към втория сезон в Щатите

Спорт 29.04.2024 13:58 Снимка: ДНЕС+

Везенков от залата в Ботевград: Не гледам назад, а напред - към втория сезон в Щатите

Александър Везенков се завърна в родината след първия си сезон като играч на Сакраменто Кингс, а часове по-късно се появи в залата на Балкан в Ботевград. Суперзвездата на баскетбола ни награди всички носители на индивидуални призове от финалния турнир в шампионата ни до 19 години, спечелен от домакините.

Везенков връчи статуетки за най-добър играч на финалите на Александър Гавалюгов (Балкан), номер едно по асистенции стана съотборникът му Михаил Калинов, най-добър реализатор е Иван Живков (Дунав Русе), най-добър борец - Стоян Ганев (Дунав), а наградата за най-много отнети топки отиде при Иван Димитров от вицешампиона ЦСКА.

Звездата на Сакраменто говори пред репортер на сайта bgbasket.com. Ето избрано от думите му:

"Добре се чувствам. Винаги е хубаво да си вкъщи. Късно снощи (в събота) пристигнах, разбрах, че има мач и дойдох да погледам. Много е дълго времето до новия сезон, трябва да се подготвя добре. За първи път след две години имам отново толкова дълга подготовка и толкова дълъг период за почивка.

Опитвам се да съм позитивен. Винаги се учиш от много неща, a това беше нещо ново. На мен самия ми се искаше повече да играя и повече да помогна, но в крайна сметка не гледам какво е станало, а какво може да се случи занапред. Имаше и хубави моменти, имаше и тежки.

Дали съм изненадан от нивото там? Просто играчите са много добри, уникално талантливи. Това, което виждаме по телевизията, на живо е още по-впечатляващо.

С опита, който получаваш, вторият сезон е много по-различен от първия, където и да си. Всичко опира до шанса, който ще ми се даде - да е реален, и да мога да покажа, че мога да помогна на отбора.

Не съм имал конкретни разговори с треньора. Не мога да кажа защо и как. Тепърва ще говорим какво се иска повече от мен, какво трябва да се направи, защото съм на почти 29 години и това, което искам, е да играя.

В отбора ме приеха добре. Просто е много различен свят, там е повече бизнес и по-малко време прекарахме всички заедно, но всичко беше наред.

Усещах подкрепата от България - и в социалните мрежи, и от приятели, и от фенове. Много им благодаря. Знам, че на всички им се искаше малко повече, но гледам позитивните неща от сезона и гледам напред.

Сега целта ми е да оздравея напълно, да не ме боли абсолютно нищо. Искам и да съм напълно готов за новия сезон."

CHF CHF 1 1.99574
GBP GBP 1 2.27846
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.59184
USD USD 1 1.8056