Везенков: Колебаех се до последно, но това е най-доброто решение

Спорт 25.07.2024 18:34 Снимка: ДНЕС+

Везенков: Колебаех се до последно, но това е най-доброто решение

Българинът официално е играч на Олимпиакос

Александър Везенков беше представен официално като играч на баскетболния Олимпиакос, където прекара 5 години преди да отиде в НБА.

Най-добрият български играч става вторият най-скъпоплатен баскетболист в историята на отбора, като ще получава по 3,7 милиона евро годишно.

Той разкри, че до последно се е колeбал дали да не направи още един опит в НБА с Торонто Раптърс, но е решил, че това е най-доброто място за него и е бил убеден от ръководството на Олимпиакос.

"Искам да благодаря на тези двама господа до мен, които направиха всичко възможно да се върна тук. За мен Олимпиакос е семейство. Връщам се, за да постигнем целите си заедно. Благодаря на всички, които дойдоха днес въпреки горещото време. Радвам се, че се върнах и че отново ще играя с бившите си съотборници си и с новите момчета. Надявам се да се напаснем бързо и да постигнем целите си.

Определено контактът ми с хората от Олимпиакос има роля за завръщането ми, след като прекарах пет години в този отбор. Този контакт ми помогна да поддържам връзка с тези хора въпреки часовата разлика и видях колко много ги е грижа за мен. Това е моят дом, ние сме семейство и това е важното. Искам да благодаря на Раптърс, защото те разбраха моите желания. Те искат играчът да бъде щастлив и аз благодаря на треньора, защото за краткото време, в което говорихме, той разбра ситуацията и му желая всичко най-добро.

Мислех за това до последно - дали искам втори шанс в НБА и дали мога да се справя по най-добрия начин. Най-важното е да сме щастливи и да се борим за титли. Искам да покажа какво мога и това е най-правилното решение според мен. Моето мото е, че не всичко е за всеки. Невинаги си пасваме навсякъде, като тук е по-добре за мен.

Знам къде съм и харесвам отговорността, която поемам. Няма да се променя. Ще правя това, което съм правел и досега. Не ме интересуват парите, винаги ще давам 100% от себе си. Целта на отбора е да побеждава. Критики винаги ще има, но аз стоя настрана от тях. Трябва всички да сме обединени като семейство, да използваме малко думи и да вършим много работа", каза Везенков.

CHF CHF 1 2.03541
GBP GBP 1 2.32912
RON RON 10 3.9348
TRY TRY 100 5.48606
USD USD 1 1.80294