Верстапен вее бял флаг? В момента не сме в позиция да бъдем шампиони

Спорт 02.09.2024 19:00 Снимка: ДНЕС+

Верстапен вее бял флаг? В момента не сме в позиция да бъдем шампиони

Трикратният шампион коментира болида си

"Ред Бул" не може да има амбиции да защити титлите си при пилотите и конструкторите във Формула 1, поне не и към момента. Това тревожно за феновете на отбора, но реалистично от гледна точка на състоянието на тима разкритие направи Макс Верстапен. Трикратният световен шампион продължава да е начело в класирането за сезона, но Ландо Норис топи скоростно разликата между двамата, а пък "Макларън" настига "червените бикове" в надпреврата при конструкторите.

След като на "Монца" в неделния следобед Ландо завърши трети, а Макс шести, двамата вече са разделени от само 62 точки на върха, като до края на сезон 2024 има достатъчно време, в което Норис би могъл да настигне и измести водача Верстапен.

"В момента и двете титли не са реалистични цели за нас. Трябв да продължим да работи много здраво, а не да търсим извинения. Миналата година имахме великолепна кола, може би най-доминиращата такава в историята. Но сега болидът ни се превърна в чудовище и трябва да намерим начин да обърнем посоката", смята нидерландецът.

"Защото за период между 6 и 8 месеца преминахме от невероятно доминираща кола към такава, която просто не може да бъде карана", добавя още той.

Шампионът има седем победи в шестнадесет старта досега, но за последно спечели през юни месец в Гран при на Испания в Барселона.

Норис пък има само два триумфа, но стабилното му представяне като цяло и присъствието му на подиума в 10 от общо 16 старта направи така, че той да има 241 точки спрямо 303 на Верстапен. "Макларън" птк е само на осем точки от "Ред Бул" при конструкторите - 438 срещу 446.

До края на сезона остават още осем състезания.

CHF CHF 1 2.07736
GBP GBP 1 2.32234
RON RON 10 3.93108
TRY TRY 100 5.20425
USD USD 1 1.76822