Верстапен-старши с неочаквана атака: Ако Хорнер остане след скандала, това ще разбие отбора

Спорт 03.03.2024 16:06 Снимка: ДНЕС+

Верстапен-старши с неочаквана атака: Ако Хорнер остане след скандала, това ще разбие отбора

Бащата на световния шампион изненадващо застана срещу шефа на тима на сина му

Още не сме видяли края на скандала около Кристиан Хорнер, шефа на отбора във Формула 1 на "Ред Бул". Дори при поредната смазваща победа на болидите на тима в Бахрейн на старта на новия сезон в събота, акцентът е именно около Хорнер, а този път атаката дойде от "свой" и е доста изненадваща.

Бащата на световния шампион и пълен хегемон във Ф1 Макс Верстапен - Йос, говори пред медиите на пистата в Бахрейн след края на състезанието, спечелено пак от сина му.

И съвсем ясно обяви позицията си, а тя не е в подкпрепа на човека, с когото се смяташе, че са в отлични отношения от години.

"Има голямо напрежение в отбора и това няма да се промени, докато Кристиан е там - атакува Йос Верстапен пред английското издание "Дейли Мейл". - Има голяма опасност отборът да се разпадне, да бъде разкъсан вътрешно. Това не може да продължава така. Ще има експлозия, неизбежно е.

Не мога да повярвям, че той играе жертва, при положение, че е ясно - именно той е причина за проблема.

Чувам обвинения, че аз имам нещо общо и дори съм помогнал информациите около Хорнер да изтекат в медиите. Подчертавам - това е абсурдно. Макс се справя чудесно, печели титли в този отбор. Защо аз да искам неговото дестабилизиране?"

Самият Хорнер също се появи пред медиите, като съвсем накратко отговори и на въпроси по най-горещата тема от последните седмици.

"Не мога да коментирам мотивите на този, който разпространява информациите - каза британецът. - Фокусиран съм върху отбора, върху семейството си и ежедневните си задължения. Трябва да печелим състезания. Това ме интересува."

Но медията RacingNews365, специализирана в моторните спортове и с представители на всяко състезание, разкрива още детайли около ситуацията.

Според нея шефът на ФИА Мохамед бин Сулайем и изпълнителният директор на Формула 1 Стефано Доменикали са имали специална среща на четири очи да обсъдят скандала.

А също така е ясно, че разпратените до медиите данни - със съобщения, които изглежда са от Хорнер към служителка на "Ред Бул", както и с още информация по темата, вече са дадени за дигитален анализ и се чака заключение дали са автентични.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822