В рекордна вечер за Обамеянг: Марсилия потопи Виляреал

Спорт 08.03.2024 11:47 Снимка: ДНЕС+

В рекордна вечер за Обамеянг: Марсилия потопи Виляреал

Габонският нападател вече е голмайстор №1 в историята на Лига Европа

Пиер-Емерик Обамеянг вече е голмайстор №1 в историята на Лига Европа. Габонският нападател на Олимпик (Марсилия) се разписа на два пъти при победата с 4:0 над Виляреал в осминафиналите на турнира, като с попадението си измести от върха шведската голова машина Хенрик Ларсон.

Това бяха попадения №32 и №33 в надпреварата за африканската звезда. Разбира се, Ларсон играеше далеч преди Купата на УЕФА да бъде преименувана с актуалното си име, но Лига Европа в крайна сметка е наследник на някогашния втори по значимост турнир на Стария континент.

Любопитен факт - както Обамеянг, така и Ларсон нямат спечелено отличие в надпреварата, а само по един загубен финал, съответно с Арсенал и Селтик.

Колкото до днешното постижение на Оба, той се разписа за седми път в осем мача от началото на настоящия сезон в турнира. Това се случи от дузпа три минути преди края на първото полувреме, когато направи резултата 3:0 в полза на французите.

Преди това Жордан Верету в 23-ата минута и автогол на Йерсон Москера пет минути след това бяха дали добра преднина на домакините срещу "жълтата подводница".

През втората част Обамеянг бе точен и от игрова ситуация.

Милан пък ще пътува за Прага следващата седмица с добър аванс, след като победи у дома Славия с 4:2. "Росонерите" играха повече от час с човек повече, след като Ел Хаджи Малик Диуф бе изгонен с директен червен картон в 26-ата минута при резултат 0:0. Осем по-късно Оливие Жиру откри за италианците, но чехите отвърнаха моментално - в 36-ата Давид Доудера изравни.

Tиджани Рейндерс и Рубен Лофтъс-Чийк увеличиха до 3:1 до почивката, но резервата Иван Шранц направи 3:2 в 65-ата минута. Кристиан Пулишич приключи всичко с попадение за 4:2 пет минути преди края.

Останалите резултати: 

Бенфика - Рейнджърс 2:2

Фрайбург - Уест Хем 1:0

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549