В Лондон Ливърпул не успя да победи, но ще играе за трофей на "Уембли"

Спорт 25.01.2024 10:20 Снимка: ДНЕС+

В Лондон Ливърпул не успя да победи, но ще играе за трофей на "Уембли"

Равенство с Фулъм бе достатъчно на мърсисайдци

Ливърпул завърши 1:1 при гостуването си на Фулъм в Лондон в полуфиналния реванш между двата тима за Купата на Лигата и по този начин си осигури място във финала на турнира. Мърсисайдци продължават напред с общ резултат 3:2, а в спор за трофея на "Уембли" ще се изправят срещу Челси - на 25 февруари.

Първата среща между "червените" и лондончани на "Анфийлд" завърши с домакинска победа 2:1, а това бе достатъчно за футболистите на Юрген Клоп да се класират за големия мач.

Луис Диас изведе гостите напред още в 11-ата минута на "Крейвън Котидж", когато превърна в попадение чудесен пас на Джарел Куанса за 1:0.

Домакините обаче не се отказаха и стигнаха до хикса, след като Иса Диоп върна надеждата им четвърт час преди края. Воденият от Марко Силва тим заслужи попадението си със силни периоди през второто полувреме.

Спасяване на Каомин Келъхър обаче лиши домакините от това да пратят мача в продължение. Вратарят на Ливърпул отрази изстрел на Хари Уилсън, който е юноша именно на Ливърпул.

Точно той асистира за изравнителното попадение на Диоп в 76-ата минута на мача.

Фулъм обаче бързо ще трябва да забрави разочарованието, тъй като през уикенда им предстои мач в турнира за Купата на Англия, където ги очаква Нюкасъл в събота.

Ливърпул пък се изправя срещу Норич ден по-късно.

CHF CHF 1 1.9984
GBP GBP 1 2.28811
RON RON 10 3.93061
TRY TRY 100 5.63567
USD USD 1 1.82481