Усик: Това е за страната ми! Фюри: Едно от най-тъпите съдийски решения в историята

Спорт 19.05.2024 12:37 Снимка: АР/БТА

Усик: Това е за страната ми! Фюри: Едно от най-тъпите съдийски решения в историята

Реакциите на двамата след страхотния мач за световната титла

Олександър Усик обедини титлите в тежка категория на бокса след страхотен мач в 12 рунда срещу Тайсън Фюри и съдийско решение в полза на украинеца.

Срещата в Саудитска Арабия бе определена като "класика" в бокса, въпреки че немалко експерти говорят за това, че решението е можело да бъде и в полза на британеца.

Надделява все пак мнението, че Усик е спечелил заради изключителния девети рунд, в който за около 30 секунди проведе наказателна акция и вкара много удари в главата на Фюри, който по чудо остана прав. Някъде там можеше и боят да бъде спрян, но арбитърът реши да не стига до такова действие.

Циганския крал - както обикновено, се възстанови от тежките удари, издържа до края, но именно тези моменти се оказаха с особена тежест за решението.

"Това е за страната ми, за Украйна! - изрева от ринга шампионът. - За семейството ми, за приятелите ми и за отбора, който имам зад себе си. Това е голяма победа за всички тези хора.

Благодаря на всички за подкрепата, благодаря на любимите ми хора. Беше голяма битка. Готов съм за реванш, когато Фюри е готов."

По договорка това трябва да се случи през октомври.

Тайсън отиде и поздрави съперника след решението, въпреки че то означаваше първа загуба в кариерата на боксьора.

"Поздравления за него, въпреки че аз съм убеден, че спечелих мача - каза Циганския крал. - Решението е странно, той може и да спечели 2-3 рунда, но не повече от това.

Това е едно от най-глупавите и необясними съдийски решения в бокса... Но няма да седя тук и да плача като някакво сърдито дете. Каквото е отсъдено, отсъдено е. Не си търся извинения.

Ще се върна, ще се видим пак с Усик на ринга."

CHF CHF 1 2.03013
GBP GBP 1 2.31082
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.55842
USD USD 1 1.82702