Унгарските медии за казуса с мача България - Унгария: "Трагикомедия"

Спорт 14.11.2023 14:31 Снимка: ДНЕС+

Унгарските медии за казуса с мача България - Унгария: "Трагикомедия"

"Трагикомедия - така най-добре може да се определи казусът с мача Унгария - България и неяснотата къде ще се играе срещата два дни преди датата, пишат унгарските медии за сагата около европейската квалификация между двата отбора, предаде БТА.

Двубоят първоначално бе насрочен за Националния стадион "Васил Левски", но по-късно преместен за "Христо Ботев" в Пловдив при закрити врата с обяснението, че срещата е рискова. Впоследствие се оказа, че стадионът в Пловдив не може да приеме двубоя и спешно се търси нов вариант. Един от тях е "Арена Арда" в Кърджали, но стадионът не отговаря на изискванията и едва ли ще бъде утвърден. Има вариант двубоят да бъде върнат в София.

Унгарската преса посочва, че фарсът със стадиона достигна връхната си точка с предложението в социалните мрежи срещата да се играе в Долна Градешница, село в югозападна България с 500 жители, посочи csakfoci.hu.

"Каним най-учтиво президента на БФС г-н Михайлов, нямаме уиски, но имаме хубава керацуда", се казва в съобщение на фейсбук страницата на местния клуб ФК Градешница.

От УЕФА държат на всяка цена мач да има, пише още csakfoci.hu.

"Според информацията от европейската асоциация следят случая с приоритет и непрекъснато проучват какво би могло да бъде най-доброто решение. Въпреки че настоящата несигурна ситуация прави много по-трудна подготовката на унгарския национален отбор за мача, УЕФА определено ще се опита да играе мача, защото ако няма мач, българите вероятно ще трябва да бъдат изключени от евроквалификациите и резултатите им анулирани, което може да постави някои от отборите в групата в неизгодна ситуация", анализира изданието.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822