УЕФА внесе важно уточнение - капитанът на Испания не е наказан за полуфинала

Спорт 06.07.2024 12:30 Снимка: ДНЕС+

УЕФА внесе важно уточнение - капитанът на Испания не е наказан за полуфинала

УЕФА внесе важно уточнение - Алваро Мората не е наказан за полуфинала на Испания срещу Франция. Капитанът на Ла Роха бе заплашен да пропусне евентуален следващ мач на отбора си, ако получи жълт картон в двубоя с Германия (2:1).

А по време на телевизионното излъчване на четвъртфинала, името на нападателя бе изписано с получено предупреждение и задължителното "пропуска следващия мач отдолу".

Това стана в секундите след победния гол на Микел Мерино, а по това време Мората вече бе сменен. Първите реакции на зрителите бяха, че е получил картона за изразена прекалено бурна радост или някаква провокация към скамейката на Германия.

Но след двубоя УЕФА внесе уточнение, извинявайки се, че е допусната техническа грешка. Няма вписано предупреждение за Мората в протокола на рефера Антъни Тейлър, който отрече да е показвал такъв на испанеца.

Грешката е в режисьора на предаването, подал информацията към техническия екип, за да изпише за получен картон.

Наказан обаче ще е Дани Карвахал, който бе изгонен в добавеното време в края на 120-те минути.

Десният защитник на Реал е несменяем титуляр на европейското за Испания. Проблемите се увеличават и заради санкцията на Робин ле Норманд, централния бранител, който "изгоря" заради получен жълт картон в мача.

В добавка испанците ще чакат вести за Педри, контузен тежко от Тони Кроос още в първите минути. Очаква се халфът да пропусне мача с Франция, но има надежди да е здрав, ако евентуално отборът стигне финал в неделя.

CHF CHF 1 2.082
GBP GBP 1 2.33574
RON RON 10 3.92982
TRY TRY 100 5.17741
USD USD 1 1.77335