"Удар под кръста". Леклер прие тежко новината за Хамилтън във "Ферари"

Спорт 06.02.2024 19:21 Снимка: ДНЕС+

"Удар под кръста". Леклер прие тежко новината за Хамилтън във "Ферари"

От Скудерията не са информирали Шарл за намеренията си

Шарл Леклер е останал разочарован от новината за предстоящото преминаване на Люис Хамилтън в редиците на "Ферари". Монегаският пилот е №1 на Скудерията в последните години, а от следващия сезон ще има за съотборник един от най-големите в историята на спорта - нещо, което никак не му се е понравило, съобщава италианското издание "Кориере дело Спорт".

Новината е била приета от лагера на Шарл като "удар под кръста", защото дойде броени дни, след като самият Леклер подписа нов дългосрочен договор с отбора. И има защо, тъй като с пристигането на седемкратен шампион, позицията му на първи избор автоматично ще се изпари.

Просто няма как да имаш Люис Хамилтън и той да не водещата фигура.

Леклер не е бил информиран за намеренията на славния тим, защото от "Ферари" също не са били наясно, че представляват интерес за легендата на "Мерцедес". Всъщност дори и "сребърните стрели" бяха шокирани от развитието на ситуацията, но в крайна сметка приеха случилото се - в договора между двете страни има клауза, която Хамилтън предпочете да активира и да напусне след края на сезон 2024.

Феновете на "Ферари" пък са едновременно развълнувани за предстоящото партньорство, но и също така до степен резервирани, защото през годините Люис бе една от най-омразните фигури на стартовата решетка, особено предвид това, че редовно печелеше дуелите с червените болиди, а в повечето случаи - и титлата в края на сезона.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822