ЦСКА задържа с нов договор Саша Илич

Спорт 27.03.2023 09:25 Снимка: ДНЕС+

ЦСКА задържа с нов договор Саша Илич

Ръководството на ЦСКА - София иска да подпише по-дълъг договор със старши треньора Саша Илич, разкриха от "Армията".

Сърбинът парафира в началото на сезона за две години с "червените", но според запознати втората е условна. Когато Илич бе представен официално за нов наставник се заговори, че контрактът му е за 1+1 години, което означава, че скоро двете страни ще трябва отново да седнат на масата за преговори. Желанието на "червените" шефове е Саша Илич да подпише поне за още два сезона - до лятото на 2025 година, което със сигурност ще бъде гарнирано и с увеличение на заплатата.
По този начин ЦСКА - София иска да блокира апетитите на чужди клубове към треньора. Припомняме, че през последните месеци в Сърбия спрягаха Саша Илич за Партизан, а самият наставник преди няколко дни обяви пред медиите в Турция, че желанието му е един ден да поеме тим от първенството на комшиите.
В Борисовата градина са много доволни от работата на легендата на Партизан, който успя да превърне ЦСКА - София в силен отбор. Към днешна дата "червените" са лидери в класирането, а отделно от началото на годината се вижда солидно подобрение в представянето на тима.
Шефовете на "Армията" са обнадеждени и от факта, че с работата си Илич вдигна и цените на играчите в отбора. Сърбинът ротира по такъв начин състава, че всички налични футболисти имат шанс да разкрият качествата си, което не се бе случвало от доста време при "червените".
С отлични впечатления от Саша Илич са и самите футболисти, които не крият пред шефовете, че именно треньорът е основната причина за първото място ва отбора в класирането.

CHF CHF 1 2.05315
GBP GBP 1 2.28325
RON RON 10 3.92989
TRY TRY 100 5.85885
USD USD 1 1.81062