ЦСКА взима защитник от Чехия

Спорт 23.05.2023 17:57 Снимка: ДНЕС+

ЦСКА взима защитник от Чехия

ЦСКА ще стартира лятната си селекция както и през миналата година с търсенето на ляв бек.

Тимът отново има проблеми на този пост, след като стана ясно, че Брадли де Нойер е аут до зимата. Нидерландецът, който бе реабилитиран, след като известно време бе в немилост, ще се оперира в Испания. Причината е, че е скъсал връзки. 

Той получи сериозната травма при победата с 2:0 над Черно море в Пазарджик. Нидерландецът влезе като резерва, но стъпи накриво извън терена. Защитникът направи опит да продължи, но се оказа, че това няма как да стане. Първоначално се смяташе, че Де Нойер има разтежение, но после се разбра, че нещата са далеч по-сериозни. 

Така отново на дневен ред изниква Матей Ханушек, пише "Мач Телеграф". Левият бек бе трансферна цел на “червените” през зимата, но тогава предпочете да отиде в Турция, където бе пратен под наем в Анкарагюджю. Иначе е собственост на Спарта Прага. 29-годишният бранител обаче записа едва 6 мача за столичани, в чиито редици е и Али Соу. Преди няколко месеца чехът отхвърли възможността да продължи кариерата си у нас, но сега два ли ще откаже.

Лошото за ЦСКА  обаче е, че не само губи сериозен играч, но и пари. Интерес към Де Нойер имаше от ЧФР Клуж. А сега на “Армията” ще трябва да търсят футболист на неговия пост, защото алтернативите са Тибо Вион и Галин Минков. 
CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911