ЦСКА уволни Ел Маестро, заменя го Стамен Белчев за трети престой на поста

Спорт 15.04.2024 08:36 Снимка: ДНЕС+

ЦСКА уволни Ел Маестро, заменя го Стамен Белчев за трети престой на поста

ЦСКА официално се раздели с треньора си Нестор Ел Маестро след поражението от Пирин с 1:2 в петък вечер, което бе първо от този опонент като домакин в историята.

Освен това "червените" загубиха и предишното си домакинство -това на Локомотив (Пловдив), с 1:2, като на практиката тези две неудачи обрекоха на провал надеждите за титла и през този сезон.

С изключение на победата в дербито над Левски с 2:0, общо взето положителните емоции около ЦСКА от началото на годината не бяха много, а голяма част от постигнатите резултати не идваха след особено убедителна игра.

В хода на целия сезон "червените" взеха само една точка от конкурентите си на върха Лудогорец и Черно море, а с оглед виковете "оставка" и огромното фенско недоволство, смяната не е никак изненадваща.

Със сигурност не е изненадващ и заместникът на Ел Маестро.

Това е Стамен Белчев, който за трети път ще застане начело на ЦСКА.

През сезона той бе начело на втория тим на "червените", подвизаващ се в Трета лига, а с оглед малкото оставащо време до края на сезона, сякаш това изглеждаше най-лесният и логичен избор.

А сезонът не е напълно загубен, защото макар шансовете за титла да изглеждат абсурдни, то ЦСКА е полуфиналист за Купата на страната, като още в сряда ще изиграят първия си мач срещу пловдивския Ботев.

Колкото до Ел Маестро, той приключва втория си престой начело на ЦСКА с 30 мача, 19 от които спечелени.

Наставникът дойде на поста в самото начало на сезона, след само два изиграни мача, а в предишния му престой води в ЦСКА в 28 срещи, печелейки същия брой - 19.

Ето какво написаха от ЦСКА на официалния си сайт:

"След незадоволителните резултати в последните мачове ръководството на ЦСКА взе решение да освободи старши треньора Нестор ел Маестро и помощниците Никон ел Маестро и Александър Гицов.

Благодарим на досегашния треньорски щаб за работата и им пожелаваме успех в бъдещите начинания!

На тяхно място начело на тима застава Стамен Белчев с помощник бившият играч на ЦСКА Анатоли Нанков. Бившият страж на "армейците" Стоян Колев запазва позицията си треньор на вратарите.

Анализатор на тима ще бъде Христиан Христов.

Във връзка със завръщането си начело на първия отбор, Стамен Белчев ще даде пресконференция на 16.04.24 г. от 10:00 ч. на националния стадион "Васил Левски".

CHF CHF 1 2.00064
GBP GBP 1 2.28771
RON RON 10 3.93061
TRY TRY 100 5.63473
USD USD 1 1.82447