ЦСКА се раздели с героят, донесъл последната Купа на клуба

Спорт 21.05.2024 14:12 Снимка: ДНЕС+

ЦСКА се раздели с героят, донесъл последната Купа на клуба

Ганайският нападател Бисмарк Чарлс вече не е футболист на ЦСКА. Играч и клуб са постигнали разбирателство да се разделят по взаимно съгласие, съобщиха "армейците".

Именно африканецът бе герой при последния спечелен трофей на столичани - Купата на България през 2021 година. Тогава той отбеляза единственото попадение във финала срещу Арда и осигури на ЦСКА отличието, но в крайна сметка поради честите си контузии така и не успя да се наложи в състава на "червените".

Равносметката му с родния гранд са 45 мача и 5 гола в рамките на три сезона, а през настоящия такъв той бе преотстъпван последователно на Пирин (Благоевград) и Железничар (Сараево) в Босна и Херцеговина.

"Благодарим на Бисмарк Чарлс и му пожелаваме много успехи в бъдещите му начинания", заявиха от клуба.

Следващите в списъка с напускащи се очаква да бъдат двамата капитани на ЦСКА - Юрген Матай и Амос Юга. Нидерландският защитник не е в същата форма след травмата на коляното, а освен това има и висока заплата, като се очаква да си тръгне кат освободен агент в края на сезона.

Националът на Централноафриканската Република Амос Юга има договор за още два сезона, но и при него ще се търси вариант за раздяла, като се заговори, че клуб от Саудитска Арабия се интересува от услугите му.

CHF CHF 1 2.0386
GBP GBP 1 2.31794
RON RON 10 3.93385
TRY TRY 100 5.46346
USD USD 1 1.80095