ЦСКА разби Виктория и влезе в групите на Лигата на конференциите

Спорт 27.08.2021 10:55 Снимка: ДНЕС+

ЦСКА разби Виктория и влезе в групите на Лигата на конференциите

ЦСКА победи с 3:0 след продължения чешкия Виктория Пилзен и с общ резултат 3:2.

Така „червените” ще играят и през есента в груповата фаза на турнира Лига на конференциите.

ЦСКА изигра изключително добре подреден мач с ясна тактика, за да успее в редовното време да заличи пасива на чешкия тим, който срази българите с 2:0 в първия мач преди седмица. Греъм Кери даде аванс на домакините в шестата минута, а Георги Йомов в 65-ата вкара второто попадение в срещата, за да прати на практика срещата в продължения. В тях пък Жорди Кайседо си изкара червен картон в 110-ата минута, но това не сломи българския тим, който минута преди да дойдат дузпите вкара трети гол чрез Юрген Матей, който класира своя отбор напред.

Така българският футбол ще има два отбора, които ще представляват страната ни в европейските клубни турнири през този сезон. Освен ЦСКА, в групите на Лига Европа ще играе шампионът Лудогорец. Успехът за "червените" е с огромно значение, които трябваше освен да наваксат неприятния пасив, допуснат в Чехия, а и да убедят своите привърженици, че продукцията в Пилзен далеч няма общо с класата, която разполага отбора с червени екипи. Под дъжда в родната столица българският тим бе сякаш по-добрият и логично стигна до победата, макар след 75-ата минута ЦСКА да прие играта в своята половина, след като видимо изхаби сили. Все пак тимът докара мача до последните минути на продълженията, където бранителят Матей тушира чешкия опонент.

Важно е да се отбележи, че походът на "червените" дотук в турнира генерира приход от 4 милиона и 740 хиляди евро заради резултатите от Лигата на конференциите, като това е равносметката до влизането в груповата фаза. Оттук насетне отборът на Стойчо Младенов ще взима по 500 хиляди евро за успех в групите или по 166 хиляди евро за равенство./tribune.bg

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911