ЦСКА няма да отменя мача със северномакедонци, призова "Не на насилието"

Спорт 28.01.2023 16:27 Снимка: ДНЕС+

ЦСКА няма да отменя мача със северномакедонци, призова "Не на насилието"

ЦСКА излезе с позиция по повод исканията на фенове на "армейците" приятелският мач срещу северномакедонския "Македония Гьорче Петров" да не бъде игран заради побоя над българина Християн Пендиков в Охрид.

Клубът обяви, че контролата ще се играе по план на 29 януари в Белек, където тимът, воден от старши треньора Саша Илич е на лагер. От „червения“ клуб дори предложиха двата отбора да излязат на терена с фланелки, на които да бъде написано „НЕ НА НАСИЛИЕТО“.

Ето какво написаха „армейците“ на сайта си:

„Вярваме, че ролята на футбола е да дава пример, а светът повече от всякога има нужда не от разделение, а от човешко отношение и уважение. ЦСКА винаги е бил символ точно на тези принципи и добродетели. Убедени сме, че ЦСКА има социална роля, която се простира далеч отвъд спорта и като един от най-успешните клубове на Балканите е длъжен да бъде отговорен и рационален, когато на карта са заложени отношения между две държави и човешки съдби.

Затова предложихме на "Македония ГП" двата отбора да излязат на терена с фланелки „НЕ НА НАСИЛИЕТО!“. Използвайки трибуната, която най-великата игра ни предоставя, със съперника ни ще застанем зад тази категорична обща позиция. Вярваме, че когато двете страни заедно се противопоставят на деяние, което не може и не трябва да бъде оправдавано, това би имало много по-силен отзвук и положителен ефект върху развоя на събитията, справедливостта и бъдещето. Където диалогът е на масата, футболът може да построи мостове по-бързо и по-ефективно от всяка дипломация“.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648