Циципас трябваше да се преобува за обрат, а Алкарас нямаше проблем по пътя напред в Париж

Спорт 02.06.2024 19:15 Снимка: Getty Images

Циципас трябваше да се преобува за обрат, а Алкарас нямаше проблем по пътя напред в Париж

Задава се супер мач помежду им на четвъртфиналите

Карлос Алкарас и Стефанос Циципас са първите четвъртфиналитсти в мъжата схема на "Ролан Гарос".

И докато Алкарас имаше твърде лека задача и прекара само 140 минути на корта, побеждавайки Феликс Оже-Алиасим с 6:3, 6:3, 6:1, то при Стефанос Циципас ситуацията бе съвсем различна.

Гръцката звезда се изправи срещу световния №35 - Матео Арналди от Италия, като трябваше да прави обрат, за да спечели с 3:6, 7:6, 6:2, 6:2.

Циципас изира доста неуверен първи сет, в който направи куп грешки и изглеждаше доста неуверен на корта. Така Арналди спечели частта с 6:3, а ситуацията остана същата през почти целия втори сет, в който италианецът поведе с пробив и при 5:4 сервираше за сета.

В тези мигове видимо изнервеният Циципас използва една от паузите, за да смени обувките си, което предизвика леко негодувание от публиката, защото изглеждаше като начин за нарушаване на темпото на опонента.

Дали причината бяха именно обувките, или скритият план на Циципас проработи, но гъркът пробив в точния миг и изравни за 5:5, макар Арналди да имаше сетбол на сметката си на свой сервис, който пропиля с двойна грешка.

Сетът стигна до тайбкре, който Циципас спечели със 7:4. Това вдъхна увереност на гръцката звезда и имаше точно обратния ефект за Арналди, който обезверен, че е изпуснал своите шансове, загуби следващите два сета с 2:6, 2:6.

Снимка: Getty images
 

По същото време на Централния корт доста по-лека задача от очакваното имаше Карлос Алкарас, който безпроблемно мина през бившия представител на топ 10 Феликс Оже-Алиасим. Малко над два часа на корта, само седем загубени гейма и преминаване към следващата фаза на много високо ниво.

Така в очертаващият се да бъде най-интересен четвъртфинал на турнира, един срещу друг ще наблюдаваме Стефанос Циципас и Карлос Алкарас.

Снимка: Getty images
CHF CHF 1 2.07625
GBP GBP 1 2.34686
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.12889
USD USD 1 1.75285