Цел №1 за нов треньор отказа на Байерн заради протести на феновете

Спорт 03.05.2024 12:12 Снимка: АР/БТА

Цел №1 за нов треньор отказа на Байерн заради протести на феновете

Ралф Рангник отказа на Байерн и обяви, че остава национален селекционер на Австрия и след лятото. Специалистът бе цел №1 на баварците да оглави отбора след края на сезона, когато Томас Тухел напуска поста.

Според медиите в Германия и Австрия, разговорите са продължили десетина дни, като е имало оптимизъм и от двете страни, че нещата ще завършат с ръкостискане и договор.

Но Рангник обяви, че остава австрийски селекционер.

"Това не е отказ да поема Байерн или някаква негативна реакция срещу клуба - обясни 65-годишният специалист. - Те се отнесоха много професионално, както подобава на такава институция.

Но аз и моят щаб взехме решението си, базирайки се на стратегията ни за бъдещето. А то е свързано с австрийския национален тим."

Но според медиите в Германия, това е официалната част. Рангник е бил наясно през цялото време, че феновете на Байерн просто не искат да го виждат начело на отбора им.

Неговото минало е свързано с Хофенхайм, но и с тима на РБ Лайпциг като треньор, а и като директор на проекта на "Ред Бул" във футбола. В тази си роля той неведнъж е отправял критики към немската футболна йерархия и това как е пазен статутът на Байерн като "свещена крава". Думи, която явно не са забравени в Мюнхен.

Затова и феновете започнаха петиция в интернет, която събра десетки хиляди подписи "анти Рангник" за часове.

Най-вероятно това е отказало Ралф да приеме офертата. "Като интелигентен човек той отлично разбира с какво би се захванал, ако отиде в Мюнхен в такава атмосфера на негативизъм", пише "Билд".

CHF CHF 1 2.05143
GBP GBP 1 2.3227
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.60689
USD USD 1 1.83027