Треньорът на Лудогорец преди старта в Европа: Нямаме избор, трябва да започнем ударно

Спорт 09.07.2024 17:23 Снимка: ДНЕС+

Треньорът на Лудогорец преди старта в Европа: Нямаме избор, трябва да започнем ударно

Треньорът на Лудогорец - Георги Дерменджиев, застана пред медиите преди старта на сезона за разградчани.

Новата кампания за 13-кратния шампион на България стартира с мач от първия предварителен кръг на Шампионска лига, където опонент е първенецът на Грузия - Динамо (Батуми).

Първата среща е утре в Разград от 21:00, като съвсем логично Лудогорец е в ролята на категоричен фаворит в сблъсъка.

Подобно е и мнението на Дерменджиев, който обяви, че отборът му трябва да започне ударно.

"Рецептата е много проста - да побеждаваме. Разучили сме Динамо, както и те нас. Няма нещо, което да ни изненада. Според мен проведохме много добра подготовка и сме готови.

Все пак Динамо има два официални мача в последните дни, а ние ги нямаме.

Още в самото начало на подготовката обявихме, че целта е да стигнем максимално далеч в Европа. Целите на ръководството, а и на самия отбор са високи.

Много добре сме запознати с противника. Динамо е един много добър отбор, който играе модерен футбол. Грузия, като нация, е във възход. Очаква ни един много сериозен и труден мач. Винаги първият двубой е изключително труден, но в крайна сметка ние нямаме избор и трябва да започнем ударно", заяви Дерменджиев.

С него пред медиите застана и Антон Недялков, който сподели:

"Всички футболисти чакат цяла година тези мачове. Трябва да победим. Не можем да правим сравнения, защото всяка година е различна и тръгваме по различен начин. Идват нови играчи, но задачата е да се класираме за груповата фаза на дадените турнири.

Националният отбор на Грузия се представи много добре, а това ще е допълнителна мотивация за Динамо. Ако сме мотивирани и дисциплинирани, не би трябвало да имаме проблем".

CHF CHF 1 2.03541
GBP GBP 1 2.32912
RON RON 10 3.9348
TRY TRY 100 5.48606
USD USD 1 1.80294