Треньорът на "Левски" Костов: Готови сме да елиминираме "Айнтрахт". "Сините" тренирали и дузпи

Спорт 31.08.2023 08:41 Снимка: ДНЕС+

Треньорът на "Левски" Костов: Готови сме да елиминираме "Айнтрахт". "Сините" тренирали и дузпи

"Левски" ще положи всички усилия, за да елиминира "Айнтрахт" (Франкфурт) от плейофите в Лигата на конференциите, увери треньорът на "сините" Николай Костов.

Ключовият мач за българския тим е утре от 21,30 ч. Първата среща в София завърши 1:1.

 

„Искам да изкажа съболезнования за починалите наши фенове, загинали в катастрофа след първия мач. Първият мач на нас ни дава основания да вярваме повече в нашите възможности. Това го осъзнаха нашите играчи и се надявам утре да положим усилия не да изиграем добър мач, който да остане в историята, а да положим усилия да елиминираме отбора на "Айнтрахт", започна Костов по повод очакванията си за мача.

„Ние се повлияхме от емоциите, защото те са много приятни. Нашите футболисти играха нелош футбол в такава атмосфера. Усещам спокойствие у играчите. Няма да бъдем толкова напрегнати, колкото в първия мач“.

„Не мисля, че нашият отбор трябва да бъде определян като фаворит в тази среща. Трябва максимално добре да се представим играта. Не искам ние да сме зависими от неприятностите у нашите противници. Ние имахме повече време да се подготвим, защото "Айнтрахт" имаше мач. Въпросът е как да се справим с фланговата игра на противника, който атакуваше предимно по левия наш фланг и затова взехме мерки да предотвратим опасностите по крилата.

Според Костов големият проблем пред "Левски" е как играчите му ще спрат голямата звезда на германския клуб - Марио Гьотце.

„Той е навсякъде, постоянно е свободен и от него излиза творчеството в играта на Айнтрахт", каза още треньорът на българския клуб.

„Всичко влиза в плановете ни. Това е мач на елиминация, затова сме готови за 120 минути игра, а също и за дузпи“, добави Костов.

CHF CHF 1 1.9984
GBP GBP 1 2.28811
RON RON 10 3.93061
TRY TRY 100 5.63567
USD USD 1 1.82481