Трансферът на Карлос Сайнц в "Ред Бул" изглежда е въпрос на време

Спорт 26.03.2024 18:57 Снимка: ДНЕС+

Трансферът на Карлос Сайнц в "Ред Бул" изглежда е въпрос на време

Кристиан Хорнер похвали испанеца и го иска за заместник на Чеко Перес

Макар и още да се възстановяваше от операция от апендицит, Карлос Сайнц направи страхотно състезание, за да спечели Гран при на Австралия в Мелбърн в края на миналата седмица.

Испанският пилот на "Ферари" задмина Макс Верстапен във втората обиколка, а малко след това световният шампион отпадна от надпреварата заради повреда.

Сайнц ще загуби мястото си във "Ферари" през следващия сезон заради привличането на Люис Хамилтън и към момента изглежда най-добрият свободен агент във Формула 1.

За това призна и шефът на "Ред Бул" Кристиан Хорнер, който не изключи възможността да го привлече през следващия сезон на мястото на Серхио Перес. Другите варианти са Даниел Рикардо и Юки Цунода, които вече са собственост на австрийския тим.

Сайнц вече има опит в "Ред Бул", като беше съотборник с Верстапен, Даниел Квят и Пиер Гасли в "Торо Росо" преди да премине в "Рено".

"В "Ред Бул" искаме да създадем най-добрия тандем и понякога трябва да се огледаж извън собствения двор. Във Формула 1 има много бърз, безработен пилот, който спечели състезание", заяви Хорнер.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549