Тотално изтощеният Вингегор очаквано ще пропусне "Ла Вуелта"

Спорт 23.07.2024 10:25 Снимка: ДНЕС+

Тотално изтощеният Вингегор очаквано ще пропусне "Ла Вуелта"

Датчанинът Йонас Вингегор не успя да постигне хеттрик от титли в Обиколката на Франция и завърши втори в приключилото вчера издание №111 на "Тур дьо Франс". Титлата бе за Тадей Погачар, който я печели за трети път в кариерата си и за първи след прекъсване от две години, в които именно Йонас завърваше първи.

Вингегор, който кара за "Висма-Лийз а байк", напълно очаквано се отказа от участие в Обиколката на Испания, която предстои след по-малко от месец и започва на 17 август. Карането му във Франция бе същински подви, защото през пролетта той претърпя тежко падане по време на Обиколката на страната на баските и до последно бе под въпрос дали ще се възстанови за легендарната надпревара.

"Уморен съм. Не мисля, че съм се чувствал по подобен начин след обиколка от тура до момента. Тотално съм изтощен. Разбира се, че искам отново да се състезавам и да печеля, но преди това ми е нужна почивка", каза той.

"Няма да карам в Испания. През тази година приоритетите ми ще бъдат различни от обичайните, но със сигурност ще се завърна след известно време. Само преди три или четири месеца претърпях най-лошата катастрофа в кариерата ми и счупих почти всеки кокал в горната дясна част на тялото ми", добави Вингегор.

Освен двукратен шампион в "Тур дьо Франс", Вингегор е и победител в класирането при катерачите от 2022 година, в Обиколката на Испания има два спечлелени етапа, а също тъка е шампион в Обиколката на страната на баските от 2023 година и е печелили "Критериум Дофине" и "Тирено-Адриатико".

CHF CHF 1 2.0386
GBP GBP 1 2.31794
RON RON 10 3.93385
TRY TRY 100 5.46346
USD USD 1 1.80095