Топузаков: Ученик съм на Мъри, ще продължа неговата линия в "Левски"

Спорт 15.04.2023 17:04 Снимка: ДНЕС+

Топузаков: Ученик съм на Мъри, ще продължа неговата линия в "Левски"

Новият старши треньор на "Левски" Елин Топузаков говори на пресконференция преди мача с ЦСКА в понеделник.

Ситуацията не е от най-цветущите. Опитах се в индивидуални разговори с футболистите да ги успокоя. При тях всичко е наред и трябва да мислят само за футбол. Те трябва да се абстрахират и да мислят за работата си на терена. Аз и щабът ми ще направим така, че "Левски" да изглежда подобаващо. Този отбор е селектиран и изграден от Станимир Стоилов.

Виждаме каква е подкрепата към отбора. Достигна се до друго ниво, което е заслуга на него и неговия щаб. Присъствал съм на неговите тренировки, негов ученик съм. Той е направил нещо невероятно и ще се опитам да продължа линията му. Отборът има нужда от подкрепа, това ще правим в дните до мача”, започна Топузаков.

„Мисля, че момчетата са в много добра спортна форма. Имаха доминираща роля срещу противниците. Наредиха четири поредни победи. Искаме да задържим линията и отборът да изглежда по същия начин и в понеделник. Нашата роля е чисто психологическа, да са освободени. Не можем да кажем, че има фаворит. Непредвидим мач между два добри отбора”.

„Мисля, че съм запазил нормални човешки и професионални отношения. Говорихме на четири очи в деня, в който напусна. Изговорихме доста неща. Надявам се и тепърва да обсъждаме неща за отбора. Съветите, които би ми дал, са безценни”.

„Аз напрежение нямам. Не искам да влизам в ролята на Станимир Стоилов. Невъзможно е да го заместя. Страх нямам. За втори или трети път се явявам в такава позиция. Имам достатъчно рутина и опит да се ориентирам в ситуацията. Трябва да се продължи напред”, продължи още Топузаков.

„Мисля, че този отбор трябва да получи подкрепа от своите фенове, които са показали, че могат да му дават криле”.

„Рецептата и решението е само работа. Завършващата фаза, последният пас – това са неща, върху които трябва да работим всеки ден. Във футбола и в треньорската кариера е трудно да си правиш планове за след няколко месеца. Всичко зависи от това как ще продължи отбора. Един треньор може да направи перфектна подготовка, но това не му гарантира резултати. В края на сезона ще обсъдим нещата”.

„Трябва да покажем чисто мъжки качества като себераздаване, взаимопомощ. Водещи са единоборствата, статичните положения. Надявам се там да излъжем противника. Ще има битка, сигурно по-малко футболни качества. Очаквам тези компоненти да преобладават в мача”, каза още Топузаков.

„Искам да си запазя за себе си дали ще правя промени. Имаме контузени, които няма да играят – Илиян Стефанов, Кристиан Димитров. Имаме проблеми с Хосе Кордоба. Ще видим дали ще може да вземе участие в мача. Ще изберем най-доброто”, разкри Топчо.

„Ако говорим за моментна форма и постигнати резултати и двата отбора са постоянни. Формата в тези мачове не е от решаващо значение. Побеждава този, които иска повече победата и прави повече усилия”, завърши треньорът на "Левски".

CHF CHF 1 1.98461
GBP GBP 1 2.28258
RON RON 10 3.93116
TRY TRY 100 5.59045
USD USD 1 1.80361