Томислав Стипич отпрати уругваец след проби

Спорт 19.07.2024 10:36 Снимка: ДНЕС+

Томислав Стипич отпрати уругваец след проби

Едгар Елисалде не впечатлил треньора на ЦСКА

Треньорът на ЦСКА - Томислав Стипич е освободил уругваеца Едгар Елисалде, който в последните дни караше проби в клуба. Защитникът беше пред подпис с "червените" и дори трябваше да премине медицински прегледи, но в крайна сметка от Борисовата градина са променили решението си.

Според информациите, хърватският наставник е получил обаждане от свой познат мениджър, който му е гарантирал, че до дни ще доведе в клуба друг бранител. Въпросният футболист имал над 100 мача в последните сезони в клуб от средноевропейско ниво.Именно липсата на всякакъв игрови ритъм бе основната причина ЦСКА да се колебае дали да привлече Елисалде и в крайна сметка да се откаже от услугите му. Последният двубой на 24-годишният защитник, който може да играе еднакво добре в центъра на отбраната и на лявото крило, е бил на 28 август миналата година за Индепендиенте. След това бившият треньор на аржентинския гранд Карлос Тевес го зачерква от плановете си, а в един момент дори го праща да тренира с дублиращия състав. Елисалде дори дава Индепендиенте на ФИФА заради неизплатени пари за имиджови права след трансфера му в клуба. В крайна сметка той напусна като свободен агент миналата седмица, като му бяха изплатени 250 хил. щатски долара. По всичко личи обаче, че уругваецът няма да харчи тези пари в България.

ЦСКА има крещяща нужда от ляв бек, защото в момента разполага само с младия Сейни Санянг на тази позиция. Какта е известно, Брадли де Нойер беше изваден от състава по дисциплинарни причини и в момента се търси начин договорът му да бъде прекратен. Нидерландецът не бе обявен по време на представянето на отбора за новия сезон, а името му не фигурира и в официалния сайт на "червените". На тази позиция може да бъде използван Тибо Вион, но той номинално е десен краен защитник и това ще бъде компромисно решение

CHF CHF 1 2.0386
GBP GBP 1 2.31794
RON RON 10 3.93385
TRY TRY 100 5.46346
USD USD 1 1.80095