Томаш: Ще има нови, ще има и освободени. Който не знае какво е ЦСКА, няма място тук

Спорт 31.08.2024 15:44 Снимка: ДНЕС+

Томаш: Ще има нови, ще има и освободени. Който не знае какво е ЦСКА, няма място тук

Треньорът говори след първия си мач с "червените", който загуби с 0:1 от Ботев (Пд)

"Ако има хора, които живуркат, няма да останат в ЦСКА", обяви треньорът Александър Томаш, който загуби първия си мач начело на отбора срещу Ботев (Пд) с 0:1."

Томаш дойде "на пожар" след четири загуби в първите пет кръга, които вече са пет в шест мача. Треньорът тепърва има да поправя куп неща, което не скри от репортерите след края на двубоя.

"Това не е ЦСКА - каза специалистът. - Видях реакция, но не стига. Играчите бързо трябва да разберат какво е ЦСКА. Ако не знаят какво е това, нямат място тук. Не гледам назад, гледам напред.

ЦСКА е институция, а животът на един треньор тук в последните 10 години рядко е дори един сезон. В ЦСКА трябват резултати.

Не е това футболът, който виждам за ЦСКА. ЦСКА трябва да е смел, ЦСКА трябва да атакува, нищо друго не трябва да минава през главата на играчите.

Ще отидем на лагер по време на паузата за националните отбори. Има психологически проблем в състава. Футболистите са добри, но те се потискат сами или не заслужават да бъдат в ЦСКА. Тук трябва характери и гладни за победи хора. ЦСКА има една-единствена цел и тя е да бъде първи

Ще привлечем нови хора и ще реагираме. Запознати са хората какво изисквам. Също така ЦСКА трябва да промени някои неща в пространството. Излизат много информации. Аз съм смел човек и ще стопираме някои неща. Трябват футболисти и селекция ще се прави. Естествено, че трябва да има и освободени.

Аз не поемам риск с това ми идване ЦСКА. Това е ЦСКА, казах го в началото на интервюто. Израснал съм тук, ставал съм шампион, взимал съм купата. Настръхвам като говоря. Послушах сърцето си. Благодаря на собственика и всички в Спартак Варна. Казах го и на футболистите там, и на тези тук. След време не искам да седя и разсъждавам и да си кажа - "защо не опитах". По-добре да се проваля и опитам, а да съм нямал топките. В ЦСКА няма дали си готов или не. Има дали ти стиска. Няма риск, аз съм задължен.

Турицов да е капитан е мое решение. Това са неща, които трябва да останат вътре. На мен ми трябват лидери. Няма да направя компромис с абсолютно никого, искам тези хора да излязат от зоната си на комфорт."

CHF CHF 1 2.07713
GBP GBP 1 2.32505
RON RON 10 3.92989
TRY TRY 100 5.17894
USD USD 1 1.76408