Тервел Пулев очаква българска подкрепа в Калифорния

Спорт 17.03.2022 12:39 Снимка: ДНЕС+

Тервел Пулев очаква българска подкрепа в Калифорния

Българският боксьор Тервел Пулев се връща на професионалния ринг след дълго отсъствие.

Той ще се боксира на 14 май в зала "Форум Ингълууд" в Калифорния, като срещата му с руснака Сергей Ковальов е главното събитие на вечерта. Същата вечер, но в подгряващ мач, на ринга ще излезе и брат му Кубрат, който пък се връща към професионалния бокс.

Съперникът на Тервел обаче е много сериозен - трикратния световен шампион от Русия Сергей Ковальов. Двамата участваха в съвместна пресконференция в Ингълууд, в която говориха за очакванията си за мачовете през месец май.

"Мисля, че ще бъде много труден мач. Той е боксьор от световно ниво. Но аз вярвам в себе си, защото съм твърдо момче и нямам намерение да се предавам. Не мога да си представя в момента как би преминал боя. Знам много добре, че има много българи в района на Лос Анджелис. Българската подкрепа винаги е много силна и много важна. Където и да се боксираме – в Чикаго, в Лас Вегас, те винаги са там и ни подкрепят. Ключът към победата е в този, който е по-добре подготвен. Искам да кажа на феновете, че ще бъде една страхотна боксова вечер, така че не я пропускайте", заяви Тервел Пулев. До момента Tервел има 16 победи в 16 мача на професионалния ринг, а предишният му бой беше в Танзания.

"Искам да спечеля титлата и да вървя към следващото ниво. Щастлив съм, че повиших нивото си в дивизията. Самият бой ще покаже кой е по-добре подготвен. Но аз ще дам цялата си сила, която имам, за да победя. Благодаря на феновете, които ме следват и които ме подкрепят. И ще се опитам да направя една чудесна боксова вечер", заяви Ковальов от своя страна.

Преди него на ринга ще излезе Кубрат Пулев, който ще се боксира срещу Андрей Федосов.

"Подготвям се много сериозно за всеки мач. За този мач имах два месеца и в тези два месеца дадох всичко, което мога. На 14 май ще бъда в най-добрата си форма и състояние и се надявам, че ще спечеля. Надявам се, че българите в района ще ме подкрепят. Има българи по целия свят, така че се надявам да ни подкрепят. Ще бъде и интересен, и труден мач. Надявам се, че ще дойдат хора. Брат ми се бие в мача на вечерта. Българите обичат бокса и ще бъде невероятна вечер, коментира от своя страна Кубрат Пулев./БТВ

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911