Супер начало върна Арда към победите, а кризата в Славия продължава

Спорт 07.04.2024 11:06 Снимка: БТА

Супер начало върна Арда към победите, а кризата в Славия продължава

След три поредни разочарования, Арда се върна на пътя на победите, а това осигури на тима поне временно място в топ 6 на Първа лига.

Арда победи Славия с 2:1 в Кърджали, а в основата на всичко бе страхотния старт за домакините.

Кърджалийци успя да вкарат и двата си гола през първите 12 минути на мача, а този страхотен старт в крайна сметка се оказа и напълно достатъчен за крайния успех.

Първо Бори Тютюков откри в деветата минута, след като довкара отбилия се от гредата удар на Офор.

Не бяха изминали и 180 секунди на стадиона в Кърджали, когато Арда нанесе своя втори удар. Щастлив рикошет изведе Станислав Иванов сам срещу вратаря и той без проблеми покачи на 2:0.

А първото полувреме на този двубой бе страхотно и изпъстрено с положения, като в 35-ата минута Славия се върна в мача чрез красиво попадение на Кристиян Стоянов.

За разлика от първата част обаче, втората не предложи особено блясък. Темпото на мача бе далеч по-спокойно, а в крайна сметка Арда успя да удържи успеха, котйо е първи за тима от четири кръга насам.

Така макар и временно, Арда се намести на шестата позиция в първенството.

Славия пък записа четвъртия си мач без победа. Кризата при "белите" е факт, като столичният клуб се намира на 12-ата позиция, на две точки и с мач повече от Берое, който заема заветната спасителна десета позиция.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822