Стилиян изведе Селтик като капитан и двамата с Бербо впечатлиха на "Олд Трафорд"

Спорт 08.09.2024 09:56 Снимка: ДНЕС+

Стилиян изведе Селтик като капитан и двамата с Бербо впечатлиха на "Олд Трафорд"

Бившите звезди на българския футбол и на Висшата лига Димитър Бербатов и Стилиян Петров бяха част от шоу мач на легендите на "Олд Трафорд". Големият №19 изведе "детелините" като капитан.

Част от емблематичните играчи на Манчестър Юнайтед и Селтик се изправиха един срещу друг с цел набиране на средства за благотворителните фондации на двата отбора.

Срещата завърши при резултат 1:1 след 90 минути, а при последвалите дузпи "детелините" от Шотландия победиха с 5:4.

Бившият нападател на Юнайтед Бербатов игра 75 минути и отново показа, че се намира в перфектна физическа форма. Двамата с Уейн Рууни водеха атаката на тима, като великата десетка вкара страхотен пряк свободен удар в 42-ата минута, за да открие резултата.

 

Бербо направи два пропуска в мача. При първия случай негов удар при 0:0 беше изчистен от гол линията, а в 51-ата минута той нацели греда след технично копване на топката, марково изпълнение за неговата кариера.

 

Стилиян изигра цял мач и ръководеше халфовата линия на шотландския тим, като имаше ключова роля за изравнителното попадение в 62-ата минута. Тогава негов удар от много далечна дистанция се изстреля като снаряд и топката срещна напречната греда, за да може Гари Купър да направи лесна добавка за 1:1.

Като цяло мачът не изобилстваше от голови положения заради напредналата възраст на играчите, а в малкото такива ситуации почти винаги имаше българско участие.

Сред избраниците на Манчестър Юнайтед освен Бербо и Рууни бяха още легенди като Майкъл Карик, Пол Скоулс, Дарън Флетчър, Денис Ъруин и Рони Йонсен. За Селтик пък играха Артур Боруц, Йоргос Самарас, Джо Ледли и други.

CHF CHF 1 2.08289
GBP GBP 1 2.31959
RON RON 10 3.93464
TRY TRY 100 5.18524
USD USD 1 1.76249