Станимир Стоилов официално застана срещу Наско Сираков

Спорт 11.03.2023 09:07 Снимка: ДНЕС+

Станимир Стоилов официално застана срещу Наско Сираков

След края на 40-годишното приятелство с Борислав Михайлов явно за славния голмайстор идва този на дружбата от над 30 г. с Мъри

По време на 60-ата година от живота си на легендарния голмайстор на “Левски” и настоящ мажоритарен собственик на “синия” клуб Наско Сираков явно му върви да губи знакови свои приятелства.

В петък бе официализиран разривът с човека, за когото се смяташе, че е в железен и непоклатим тандем - Станимир Стоилов.

Направи го самият Мъри. На пресконференция преди неделното домакинство срещу врачанския “Ботев” старши треньорът на “Левски” открито застана на страната на изпълнителния директор Ивайло Ивков и респективно срещу дългогодишния си съотборник и шеф в лицето на Сираков.

Стоилов потвърди думите на адвоката, който бе обвинен в “класическа лъжа” от собственика по повод твърдението на първия, че “Левски” е отказал оферти на стойност 6 милиона лева за свои играчи през зимния трансферен прозорец.

“Вече казах моята истина. Имахме предложения, които бяха отказани в края на трансферния прозорец. Прецени се, че не трябва да се продават футболисти.

Основната причина беше, че се чака сделка с бъдещия инвеститор. Тогава приех това напълно. От тази гледна точка няма разминавания. Потвърждавам казаното в Дубай - офертите за наши играчи бяха за 6 милиона лева. Предполагам, че моята истина може да се потвърди с документи. Не мога да лъжа, досега не съм лъгал. Питайте Сираков какво е имал предвид”, сподели Мъри на пресконференцията.

Това не е единственото разминаване между треньор и собственик. Сираков заяви, че през следващата седмица ще даде пресконференция, а до него ще седне Стоилов.

Темата щяла да бъде как са натрупани дълговете през годините. Мъри обаче заяви, че няма да е до дългогодишиния си футболен спътник. Звучи точно като край на едно приятелство, което стартира в началото на 90-те години на миналия век.

Друго такова бе финализирано, макар и не официално, през есента на миналата година. След като на конгреса на БФС през октомври 2021 г. Сираков обяви, че не може да задраска едно 40-годишно приятелство. Демек - гласува за Борислав Михайлов.

През ноември “Левски” излезе с декларация, в която призова президента да се изнесе от “Бояна”./24 часа

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594