Спонсор даде бюджет на Левски за Мъри Стоилов

Спорт 27.08.2021 10:39 Снимка: ДНЕС+

Спонсор даде бюджет на Левски за Мъри Стоилов

Има надежда в преговорите между Левски и Станимир Стоилов.

Очаква се днес разговорите, които стартираха обречено, да тръгнат във възходяща линия, пише „Мач Телеграф“.

Припомняме, че Наско Сираков отиде в Хасково, за да се види с Мъри в понеделник, но тогава мажоритарният собственик на „сините“ не отправи оферта към треньора.

Впоследствие Сираков информира от сайта на „сините“, че Стоилов е „единствената опция за излизането на клуба от изключително тежката ситуация“.

По време на самия разговор между двамата, провел се рано сутринта в понеделник, Наско не успял да гарантира, че клубът ще може да изпълни единственото условие, което има Мъри - Левски да има осигурен бюджет за заплати на футболистите и да ги плаща редовно.

Към днешна дата „сините“ играчи не са взимали пари от 3-4 месеца.

Същото важи и за треньорите, занимаващи се с първия отбор, и тези от школата. Такова е положението и при служителите, които така или иначе, са под санитарния минимум за клуб с претенциите на Левски.

Наско все пак обяснил в понеделник на Мъри, че след няколко дни ще говори с фирма, която ще стане генерален спонсор на клуба, и тогава ще има повече яснота около финансовата част и реално ще може да направи оферта на Стоилов.

Според информация на изданието Сираков е провел въпросната среща с представители на „Палмс Бет“ в сряда вечер.

Една от основните точки по време на разговорите с букмейкъра е била именно привличането на Станимир Стоилов за треньор на Левски.

От компанията са дали бюджет за тази жизненоважна за клуба сделка.

В него влизат гарантирани пари за заплати на настоящите футболисти, както и средства за обезпечаване на асистентите на Мъри.

Очаква се днес Наско Сираков да отправи конкретна оферта към Станимир Стоилов, а не само да го информира, че феновете искат той да е треньор на Левски, както е станало по време на първата среща.

Иначе се очаква до Общото събрание на акционерите на Левски, което е на 31 август, да има подписан договор с „Палмс Бет“, който реално да спаси клуба от фалит.

На този етап се обсъждат суми от порядъка на 3 500 000 лева, които онлайн казиното ще налива на „Герена“ всяка година./tribune.bg

CHF CHF 1 2.01114
GBP GBP 1 2.29006
RON RON 10 3.93195
TRY TRY 100 5.66429
USD USD 1 1.83543