Спартак Вн загуби от Ботев Пд и отпадна от участие в турнира за Купата на България

Спорт 28.02.2024 08:35 Снимка: БТА

Спартак Вн загуби от Ботев Пд и отпадна от участие в турнира за Купата на България

Ботев (Пловдив) продължава с успешното си представяне и след победа над "Соколите" се класира за полуфиналите

Ботев (Пловдив) продължава с успешното си представяне в турнира за Купата на България този сезон, класирайки се за полуфиналите. "Канарчетата" отстраниха трети последователен съперник в надпреварата, след като победиха втородивизионния Спартак (Варна) у дома с 2:0 и така се превърнаха в първият полуфиналист в настоящия сезон.

Преди да се справят със "соколите" пловдивчани елиминираха Струмска слава (Радомир) (Трета лига) и Етър (Велико Търново) (Втора лига), като към момента избягват елитните противници, но в полуфиналите вече няма да имат такъв шанс, защото останалите три двойки в четвъртфиналите противопоставят тотно такива тимове.

И двата отбора днес играха атакуващ футбол, а гостите от Варна действително могат да съжаляват за пропуснатите си шансове, които може би щяха да пратят двубоя в друга посока.

Панамският нацонал Ромеш Ивей можеше да открие за Спартак с може би най-чистото положение за своя тим - в осмата минута, когато от само няколко метра не успя да отиграе достатъчно добре центриране на Ахмед Ахмедов. В 22-ата минута първият гол в мача стана факт и бе за Ботев - Самуел Акере дрибрлира между няколо играчи в синьо и от границата на наказателното поле с диагонален изстрел вкара за 1:0.

Преди почивката капитанът на "соколите" Виктор Митев стреля силно, но над вратата на пловдивчани.

Акере добави и асистенция на сметката си в 72-ата минута, когато подаде към Ивелин ПОпов, а той от своя страна овладя, премести топката на силния си десен крак и вкара от десетина метра за 2:0.

Три минути преди края на редовните 90 минути Ахмедов съживи надеждата за Спартак, след като засече на далечната греда центриране, за да намали до 2:1.

Футболистите на Росен Кирилов се втурнаха напред, но така и не успяха да стигнат до второ попадение в оставащите минути.

Утре предстоят други два четвъртфинала: Хебър - Пирин (Благоевград) и ЦСКА - Арда, докато последната среща от тази фаза е в четвъртък и противопоставя Лудогорец и ЦСКА 1948.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549