Спартак (Варна) взе точките в Пазарджик, теренът - потресаващ

Спорт 23.07.2024 08:38 Снимка: ДНЕС+

Спартак (Варна) взе точките в Пазарджик, теренът - потресаващ

Успешен дебют за Александър Томаш и не толкова успешен за Веселин Великов

Спартак (Варна) победи Хебър с 2:0 в Пазарджик в първа среща за двата отбора от новия сезон в българския футболен шампионат.

Това беше първи успех за варненци като гост в елита от 2009 година и тя дойде на изключително тежък за игра терен на стадион "Георги Бенковски".

С новия си треньор Александър Томаш "соколите" се възползваха от ранен червен картон на Николай Николаев от домакините и изпусната дузпа на Олексий Збун в началото на втората част. В края на първата Ахмед Ахмедов изведе Спартак, а в самия край Антонио Вутов оформи крайното 2:0.

Двубоят беше дебют и за новия треньор на Хебър Веселин Великов, но той няма да го запомни с нищо добро.

В 18-ата минута Николаев получи директен червен картон от Християна Гутева заради грубо влизане срещу съперник. В края на полувремето вратарят на Хебър Петър Деберлиев нарпави страхотно спасяване след страховит удар на Филип Лесняк.

Все пак варненци поведоха с гол на Ахмедов в втората минута на добавеното време, когато нападателят се възползва от груба грешка на резервата Енцо Ел Фатахи.

През втората част имаше повече голови положения, а в 48-ата минута Хебър получи дузпа, след като удар на Атанас Кабов срещна ръката на защитник в бяло. От бялата точка обаче Збун стреля в средата и прати топката много всиоко.

Последваха силни минути за Спартак и пропуски на Виктор Митев, Антонио Вутов. Вторият уцели греда. Най-големият пропуск дойде в 83-ата минута, когато Ивей Ромееш не успя да преодолее Дебърлиев от чиста позиция, а при добавката не уцели и вратата.

Все пак в 93-ата минута Ахемд Ахмедов се измъкна и подаде на Вуто, който със силен удар даде победата на варненци

CHF CHF 1 2.07713
GBP GBP 1 2.32505
RON RON 10 3.92989
TRY TRY 100 5.17894
USD USD 1 1.76408