Спартак и Хебър нямат право на грешка, ако искат да запазят шансовете си за оцеляване живи

Спорт 22.05.2023 14:30 Снимка: ДНЕС+

Спартак и Хебър нямат право на грешка, ако искат да запазят шансовете си за оцеляване живи

Спартак (Варна) и Хебър се изправят един срещу друг в двубой от 32-ия кръг на efbet Лига. Двата тима се намират в последната група на отборите, борещите се за оставане в елита, и днешният мач може да се окаже ключов за развръзката в края на сезона. Срещата на “Коритото” във Варна стартира в 18:00 часа, а главен рефер ще бъде Ивайло Стоянов.

Херо обаче ще трябва да се оправя без част от основните си футболисти. Аут от състава на Спартак са Иван Дичевски, Родни Антуи, Луан и Ромей Ивееш, които са контузени. В групата обаче се завръща Жоао Марио и Пламен Димов, който бе наказан в предишния двубой.

Положението на Хебър също не е прекрасно, но техните надежди за спасение са сравнително по-големи от тези на варненци. Тимът от Пазарджик е предпоследен с 23 точки и поне към момента, ако остане на тази позиция, ще изпадне директно. “Зелените” обаче са на 2 точки от четвъртия Септември и на 4 от третия Пирин, така че може да се каже, че трите точки са задължителни и за гостите в днешния двубой. Иначе Хебър загуби в предния си мач срещу благоевградчани и вече 3 срещи подред няма победа.

Хебър няма загуба от вече три двубоя срещу Спартак (Варна). По-рано през сезона двата тима се срещнаха вече два пъти. Последната среща завърши 0:0, а преди това “зелените” се наложиха с 1:0 като гости. Кой ще грабни тези жизненоважни точки днес предстои да разберем.

Вероятни състави:

СПАРТАК ВН (3-4-2-1): Фигейредо; Карамоко, П. Димов, Сиера; Белоусов, И. Йорданов, Цветков, В. Митев; Ивей, Евандро; Баланюк

ХЕБЪР (4-1-4-1): Дебърлиев; Сила, М. Михайлов, Цонков, Мазан; Стоичков; Търтов, Серано, Марсел, Хамдиев; Валпорт

СЪДИЯ: Ивайло Стоянов
СТАДИОН: “Спартак”, Варна 
НАЧАЛО: 18:00 часа

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822