Смъртни заплахи към играч на Милан след дербито с Лацио

Спорт 03.03.2024 18:21 Снимка: АР/БТА

Смъртни заплахи към играч на Милан след дербито с Лацио

Американското крило на Милан Кристиан Пулишич попадна в неособено приятна ситуация след дербито на Серия "А", което "росонерите" спечелиха с 1:0 като гости на Лацио. Именно той бе замесен в две от трите ситуации, завършили с изгонени играчи на столичния тим, а феновете на римския тим не останаха особено доволни от това, че любимците им приключиха мача с осем души.

И решиха да покажат на Пулишич какво мислят по въпроса.

Американецът бе потърпевш при двата жълти картона на Лука Пелегрини, завършили с изгонването му в 67-ата минута, а в добавеното време Матео Гендузи получи директен червен картон, след като реагира при ситуация отново с Пулишич. Третият изгонен бе Адам Марушич, като това също се случи в продължението.

Милан победи с 1:0 с гол на Ноа Окафор две минути преди края на редовните 90 минути на "Олимпико".

Националът на САЩ се сблъска с реакциите на римските ултраси под снимка, която качи в Instagram - на нея се вижда как той и съотборниците му празнуват извоюваните три точки. В коментарите Пулишич бе засипан с обиди и дори смъртни заплахи.

Победата доближи Милан само на точка от втория Ювентус, който обаче играе с Наполи по-късно днес. Лацио пък е девети - на седем точки от местата, даващи право на участие в евротурнирите.

След броени дни на римските "орли" предстои реванш в осминафиналите на Шампионската лига срещу Байерн (Мюнхен). Италианците спечелиха първия мач с 1:0.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549

Водещите новини