След поредната потресаваща продукция, това ли е най-слабият отбор в историята на Висшата лига?

Спорт 05.03.2024 18:40 Снимка: АР/БТА

След поредната потресаваща продукция, това ли е най-слабият отбор в историята на Висшата лига?

Последните три домакинства бяха загубени с 0:5, 0:5 и 0:6

Ставаме ли свидетеи на най-слабия тим в историята на Висшата лига?

Това е един от въпросите, който анализаторите в Англия се питат, когато отметнат темите около тройния възел в битката за титлата.

Става въпрос за "остриетата" от Шефийлд Юнатед, които нито са остри, нито са особено опасни, а просто регистрират поражение след поражение в първото ниво на английския футбол.

Радикалните заключения се засилиха още повече след снощната продукция, или по-скоро липсата на такава. Шефийлд падна с 0:6 от Арсенал у дома, като изоставаше с 0:3 след 15 минути игра и с 0:5 на почивката.

Към момента "остриетата" са с 13 точки от 27 кръга и с потресаващата голова разлика от минус 50 попадения.

Още в началото на сезона бе ясно, че Шефийлд е фаворит за изпадане, но никой не е очаквал представител на Висшата лига да показва подобно безсилие срещу своите опоненти, заради което този клуб може и да се оттегли към Чемпиъншип със знавнието "най-слаб в историята".

Чисто статистически това няма да е факт, защото през 2008-а Дарби Каунти изпада от Висшата лига с едва 11 точки на сметката си, само една записана победа през сезона и голова разлика от 20 вкарани и 89 допуснати гола.

Шефийлд вече има две точки повече (13) и две победи повеч. "Остриетата" вървят в график за подобна голова разлика, но анализаторите на Острова заключват, че чисто игрово нито един отбор до момента не е изглеждал толкова безпомощно.

Дори и Бърнли, който към момента се намира на предпоследното място, но с равни точки с Шефийлд, изглежда доста по-солидно чисто в игрови план и поне успява да се противопостави на своите противници.

Вчера Шефийлд имаше позорните 19% владение на топката за отбор домакин и не отправи точен удар.

Ще кажете, че това е заради силния опонент в лицето на Арсенал, но Шефийлд загуби позорно и последните си три домакинства - 0:5 от Брайтън за първенство, 0:5 от Астън Вила и 2:5 от Брайтън за ФА Къп.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549

Водещите новини