След деветминутно разглеждане на дузпа, Спартак Вн обърка сметките на ЦСКА 1948

Спорт 28.07.2024 23:25 Снимка: ДНЕС+

След деветминутно разглеждане на дузпа, Спартак Вн обърка сметките на ЦСКА 1948

Голово реми в Бистрица

Европейският ни участник ЦСКА 1948 не успя да запише победа и във втория си мач от родната Първа лига.

Сред нулевото реми срещу Черно море на старта на сезона, сега ЦСКА 1948 направи равенство и срещу другия варненски тим Спартак, но този път с резултат 2:2 у дома.

Мач, в който Валентин Илиев даде почивка на двамата си основни играчи в атака - Бирсент Карагерен и Радослав Кирилов. Решение, което по всяка вероятност бе продиктувано от предстоящия европейски сблъсък срещу Будучност в Подгорица в четвъртък.

Двубоят в Бистрица също така ще се запомни и с едно 9-минутно преразглеждане на отсъдена дузпа, която все пак не бе отменена, а от нея Спартак вкара за 2;2 и заслужи своята точка.

Домакините поведоха още в 17-ата минута на срещата, когато варненската отбрана не се справи никак добре с изчистването на топката след едно центриране и след два неуспешни удара, третият на Марио Илиевски в крайна сметка се превърна в гол за 1:0.

Това обаче не смути гостите, които направиха няколко опасни атаки, а в края на първото полувреме заслужено изравниха.

Реян Даскалов загуби топката и последва центриране на Александър Цветков, което Ахмед Ахмедов превърна в гол за 1:1, вкарвайки втория си гол от началото на новия сезон.

Но това не бе всичко за тази първа част, защото в даденото от съдията продължение отборът на ЦСКА 1948 отново излезе напред в резултата.

След великолепно центриране от десния фланг, нахлуващият в наказателното поле Неделко Пишчевич вкара за 2:1.

Най-дискусионният момент в мача дойде в 72-ата минута, когато реферът отсъди дузпа в полза на Спартак, но след това в продължение девет минути се чакаше потвърждението на това решение.

Отсъждането бе за игра с ръка на Реян Даскалов в собственото му наказателно поле, но въпросът бе дали преди това нападателят Ахмед Ахмедов също не играе с ръка. Казус, който първо ВАР арбитрите разглеждаха 6 минути, а после самият главен съдия Петър Кузев гледа около три минути на монитора.

В крайна сметка отсъждането на терен бе потвърдено, дузпата остана, а Антонио Вутов вкара на бившия си клуб за оказалото се крайно 2:2.

Така ЦСКА 1948 стартира шампионата с две ремита, а новакът Спартак има 4 пункта.

CHF CHF 1 2.0386
GBP GBP 1 2.31794
RON RON 10 3.93385
TRY TRY 100 5.46346
USD USD 1 1.80095