Славия започна годината силно и с класика над интернационалния Берое

Спорт 17.02.2024 19:05 Снимка: БТА

Славия започна годината силно и с класика над интернационалния Берое

Тони Тасев се отчете с два гола

Славия започна по отличен начин новата година, побеждавайки Берое с 3:0 в мач от първия пролетен кръг на елита.

Напълно заслужен успех, защото освен, че бе доста по-добрият тим на терена и вкара три гола, Славия също така пропусна дузпа, нацели греда, а и изпусна още няколко отлични шанса.

Интернационалната селекция на Берое, в която все пак изненадващо видяхме един българин в титулярния състав, продължава да е пълна енигма за феновете, а днешната продукция бе една от най-слабите от началото на сезона.

Още в седмата минута "белите" излязоха напред в резултата, като един от най-ниските на терена - Тони Тасев, успя да се разпише ефектно с глава.

Това се случи с красив плонж след центриране на Денислав Александров, като именно по този начин Славия поведе с 1:0.

10 минути по-късно след намеса на ВАР главният съдия отсъди дузпа в полза на домакините, но най-опитният на терена - Галин Иванов, пропусна да удвои след удар в страничната греда.

Все пак добрата игра на Славия доведе до втора дузпа в 35-ата минута, която Тони Тасев сам си изработи, а след това самият той взе топката и се нагърби с изпълнението на наказателния удар.

Точно изпълнение и гол, а резълтатът вече бе 2:0 в полза на Славия.

Може би най-чистият шанс за Берое бе в средата на втората част, когато Вуцов трябваше да се намесва решително, но през останалото време "белите" контролираха нещата и заслужено стигнаха до успеха.

Иван Минчев пропусна да направи резултата 3:0, целейки гредата, но десет минути преди края третото попадение бе факт, а негов автор бе Владимир Николов с доста красив прехвърлящ удар.

Така с трите гола и спечелените три точки, Славия вече има актив от 24 на 11-ото място, само с една по-малко от днешния си опонент Берое, който е десети.

CHF CHF 1 1.9984
GBP GBP 1 2.28811
RON RON 10 3.93061
TRY TRY 100 5.63567
USD USD 1 1.82481