Славия и Ботев си спретнаха супер мач, но победител от него нямаше

Спорт 03.03.2024 10:17 Снимка: БТА

Славия и Ботев си спретнаха супер мач, но победител от него нямаше

Славия и Ботев (Пловдив) затвориха съботната програма на Първа лига със страхотен мач, който завърши наравно 2:2.

Освен четирите попадения, двата тима показаха атакуващ и бърз футбол, като имаха достатъчно положения и за още попадения.

Още в деветата минута Славия получи шанс да изпълни дузпа, когато центриране на Тони Тасев се отби от ръката на Укаки и реферът посочи бялата точка.

Това бе третата дузпа в полза на Славия за три пролетни мача, като зад топката застана именно Тасев, който с третия си гол от началото на календарната година откри.

Истинското шоу на "Александър Шаламанов" обаче бе през втората част, която започна вихрено.

Още в 48-ата минута, а голът с глава вкара Янис Карабельов. Бившият капитан на Славия, който има над 150 мача за "белите" се разписа срещу родния си клуб и съвсем очаквано не изрази радостта си, но резултатът вече бе 1:1.

Резултатът, който не успя да се задържи и две минути, защото Тони Тасев отправи удар от дистанция, а топката се оплете в мрежата на Ботев.

Славия отново водеше в резултата, но макар Тони Тасев да се радваше пред домакинските фенове, това не бе негов четвърти гол от началото на годината, а като голмайстор бе записан Ерол Дост, защото се оказа, че рикошетът е именно в неговото тяло.

Бързата размяна на голове през второто полувреме отвори мача и започнаха да се редуват атаки и пред двете врати, като по-опасните бяха тези на Ботев, а "канарчетата" уцелиха и греда.

С оглед на това сякаш заслжено дойде 87-ата минута, когато след страхотна атака Георги Николов получи топката на отлична позиция и от няколко метра вкара за крайното 2:2.

Твърде вероятно е до края на сезона да видим още два епизода от това над 100-годишно съперничество, защото Ботев е на седмото място с 33 точки, а Славия е на десетото с 26. Ако двата тима запазят позициите си, те ще попаднат в една група в плейофите.

CHF CHF 1 2.00187
GBP GBP 1 2.27939
RON RON 10 3.93076
TRY TRY 100 5.62978
USD USD 1 1.81667