Славия и Арда си спретнаха мудно празнично реми

Спорт 07.05.2024 09:49 Снимка: БТА

Славия и Арда си спретнаха мудно празнично реми

Славия и Арда направиха нулево реми в мач от плейофите на Първа лига.

Двата тима са в групата от седмо до десето място, която ще излъчи участник на баража за Лигата на конференциите, а докато за Славия подобни шансове няма, то Арда със сигурност трябва да съжалява за второто си поредно реми по пътя към Европа.

Но истината е, че макар да се нуждаеше повече от тази победа, Арда не направи достатъчно, за да си я заслужи.

И двата тима имаха своите шансове да стигнат до гол, но те бяха доста повече пред отбора на Славия.

Все пак трябва да отчетем, че темпото бе доста лежерно и следпразнично, като в края на мача и двата отбора не бързаха особено, сякаш доволни и на двете нули.

За Славия през първото полувреме Мартин Сораков изпусна може би най-чистото положение в мача, а през второто полувреме отново той и Тони Тасев имаха добри шансове.

Може би най-интересният момент дойде в 60-ата минута, но не на терена, а край него. Капитанът на Славия - Галин Иванов, бе заменен и бурно показа несъгласието си с този ход, а треньорът му Златомир Загорчич тръгна доста заплашително към него, но бе удържан от щаба си и грозни сцени на скамейката не последваха.

Така преди мача между Ботев и ЦСКА 1948, които имат по 44 точки на седмото и осмото място, девети е Арда с 41 и пункта и все още налични шансове да се бори за баража, докато Славия със своите 37 пункта изглежда далеч от тази битка.

CHF CHF 1 1.98461
GBP GBP 1 2.28258
RON RON 10 3.93116
TRY TRY 100 5.59045
USD USD 1 1.80361