Славия и Арда не се победиха, а ВАР пак бе в главната роля

Спорт 31.08.2024 10:12 Снимка: ДНЕС+

Славия и Арда не се победиха, а ВАР пак бе в главната роля

Славия и Арда (Кърджали) откриха последния кръг на родното първенство преди паузата за националните отбори с равенство - 1:1. Гостите категорично трябва да са отборът, който трябва да съжалява повече, че не взе трите точки на стадион "Александър Шаламанов" в мач, който започна с проливен дъжд, а после завърши със слънце и в крайна сметка по точка за двата тима.

Този двубой бе поредният от началото на сезона, в който сериозна роля изигра системата ВАР, която се намеси през второто полувреме при изравнителния гол на домакините.

Арда започна със самочувствие, след като в миналия кръг записа първа победа в историята си срещу ЦСКА, а в ранната петъчна вечер гостите на гостите им бяха нужни по-малко от две минути, за да открият резултата. Станислав Иванов, един от най-добрите при успеха срещу "армейците", бе в главната роля и в този случай - юношата на "Левски" отне топката от Галин Иванов в средата на терена, направи двойно подаване с Тонислав Йорданов, а после с красив изстрел от воле вкара за 1:0 след точно 90 секунди игра.

Натискът на кърджалийския тим бе очевиден, а Славия предимно бе принуден да се защитава. До почивката възможностите за "белите" бяха по-малко от пръстите на едната ръка, а в 32-ата минута гостите се разминаха с още едно попадение, след като Йорданов уцели гредата след удар с глава.

През второто полувреме столичани бяха с изцяло променен облик и от неубедителното им представяне досега нямаше и следа. Те атакуваха при всяка възможност и закономерно в 69-ата минута увенчаха усилията си с гол - Ертан Томбак засече с глава центриране на Куентин Зеедорф отляво за 1:1. Тук дойде и първата намеса на ВАР, като след консултация със системата главния съдия Димитър Димитров отчете, че Зеедорф е играл с ръка преди да подаде и отмени гола.

Десетина минути по-късно, в 77-ата, Емил Виячки фаулира Владимир Николов в наказателното поле, ВАР отново влезе в употреба и бе отсъдена дузпа за Славия. Иван Минчев я реализира с майсторски удар по земя за 1:1, като Анатоли Господинов не помръдна от гол линията.

За Арда това бе първа точка далеч от дома през новия сезон. В края на мача на пейката на гостите имаше напрежение между Боби Цонев и един от помощниците на Александър Тунчев, Веселин Минев, но всичко приключи без драма.

Гостите са седми с 10 точки, а Славия е девети с 8.

CHF CHF 1 2.07713
GBP GBP 1 2.32505
RON RON 10 3.92989
TRY TRY 100 5.17894
USD USD 1 1.76408