Шеф в Лудогорец: За нас няма значение кой ще е президент на БФС

Спорт 30.01.2024 18:02 Снимка: ДНЕС+

Шеф в Лудогорец: За нас няма значение кой ще е президент на БФС

"Сега някой губи конгреса, а после излиза и подава жалба", възмущава се Георги Караманджуков

Спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков е категоричен, че за разградчани няма никакво значение кой ще е следващият президент на Българския футболен съюз.

Като аргументация той посочи множеството мачове, които тимът играе в европейските клубни турнири и колко повече са те спрямо на другите отбори.

Караманджуков обаче не е доволен от действията на Димитър Бербатов и подадената от него жалба след загубения конгрес от Борислав Михайлов.

"Темата за конгреса не сме я коментирали с ръководството и собствениците. Мога да кажа лично мнение. Когато започнах като директор в Родопа (Смолян), президент беше покойният Димитър Ларгов. И след това съм бил на десетки конгреси. Имам едно притеснение с тези жалби след последния конгрес. Ако сега (б.р. - на 15 март) бъде избрано ръководство и след 3, 4 или 5 месеца съдът присъди, че възстановява еди-кой си или признава жалбата на другия. Не зная дали хората се замислят колко опасности идват. Доста читави юристи трябват. Дано наистина се избере човекът, който ще помага на българския футбол и ще дава за развитието.

Не е въпрос само - стани да седна. Учил съм се много от всички хора, които са работили във футболния съюз. Навремето какви битки имаше между Стефан Софиянски и Иван Славков, и г-н Михов, и други. Когато всеки загубеше, отиваше и стискаше като джентълмен ръката. А сега губим конгреса, излизаме навън и подаваме жалба, въпреки че признаваме вътре пред залата. За Лудогорец няма значение кой ще е президент на футболния съюз. Искаме да има правила. Защото колкото мачове сме изиграли през тези години в Европа, всички останали участници в България, взети заедно, ги нямат. Дано да се намери човекът, екипът, който да върне българския футбол, където му е мястото", заяви Георги Караманджуков пред TV1.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822